Natrag
23.4.2019 04:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

IZVRSNE VIJESTI! ‘San ljetne noći’ na ovogodišnjem Midsummer Scene Festivalu

27.3.2017 @ 17:59 Dulist Kultura
5;5

Podijelite:

Jedna od najzabavnijih Shakespearovih komedija San ljetne noći igrat će se na ovogodišnjem Midsummer Scene festivalu na dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac. Četvrto izdanje festivala na radost brojne hrvatske publike ali i gostiju održava se od 24. lipnja do 5. srpnja.

Čarobni Lovrjenac savršena je kulisa za uprizorenje ove komedije jednog od najizvođenijih svjetskih dramatičara Williama Shakespearea i to na izvornom dijalektu engleskog jezika. Ovih su dana u Hrvatskoj i Londonu završene audicije za ovoljetno izdanje festivala, a za uloge su glumačke prijave stigle iz gotovo cijelog svijeta.
Producentica Darija Mikulandra Žanetić ističe: «Festival iz godine u godinu raste. Međunarodna gostovanja u Beču te na Bermudima potvrda su kvalitete programa i produkcije koju smo postavili. Ovog ljeta pred nama je novi izazov. San ljetne noći igrat će se u novom ruhu, s novom glumačkom postavom te u novom prostornom rješenju na Lovrjencu!»

Shakespearova komedija San ljetne noći ujedno je i jedna od njegovih najljepših i najrazigranijih komedija. Radnja se odvija upravo u lipnju za vrijeme ljetnog solsticija a obiluje zapetljanim ljubavnim odnosima i pogrešnim identitetima postavljajući vječno pitanje: „Što je ljubav?“

Znakovito, ovog ljeta na poseban način susrest će se dvojica velikana svjetske književnosti, William Shakespeare i Marin Držić. Naime, Festival će se u suradnji s Domom Marina Držića pridružiti obilježavanju 450.-e obljetnice smrti najvećeg hrvatskog komediografa – Marina Držića kroz program Držić meets Shakespeare. Shakespearova i Držićeva djela se do dan danas uspoređuju, te postoji teorija da je upravo Shakespeare slušao o Držićevim djelima. No, prepustimo publici da sama prosudi ili barem uživa u možebitnoj činjenici da je velikog Shakespearea za ovu komediju inspirirao upravo dubrovački komediograf.

Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana