Aktualno

Iznajmljivači, oglašavate apartman na ovoj stranici? Od 1. lipnja kreće dodatna naplata

Posljednjih nekoliko dana iznajmljivači privatnog smještaja su počeli dobivati emailove od Booking.com-a vezane za online naplatu preko ovog portala.

U mailu se ističe kako će od 1. lipnja 2019. godine Booking.com početi s uzimanjem naknade u iznosu od 1,1 posto za sve naplate koje se izvrše preko njih. Iz Booking.com-a ističu kako je svrha ove naknade pokriti troškove obrade različitih plaćanja koje nude u sklopu svojih usluga, piše Klub iznajmljivača. Ova provizija za naplate  preko njihovog sistema će se dodati na dosadašnju proviziju Booking.com-a od 15 posto te će tako iznajmljivači koji naplaćuju preko Booking.com platforme plaćati proviziju od 16,1 posto. Uz to, na ovu ukupnu proviziju će se dodavati Pdv što će na kraju iznositi 20 posto. Budući da naplata preko Booking.com servisa nije obavezna, iznajmljivači koji ne koriste ovu uslugu i sami naplaćuju od gostiju neće se suočavati s povećanom provizijom.

Također, Booking.com omogućava iznajmljivačima naplatu prije dolaska gosta (za razliku od nekih drugih portala) te da ovakva praksa smanjuje broj otkazanih rezervacija, a uz to Booking.com vrši i naplatu, iz Booking.com-a smatraju opravdanim uzimanje dodatne provizije za sve gore navedene povlastice i usluge koje omogućavaju iznajmljivačima. Nova provizija će biti vidljiva na extranetu za sve rezervacije za koje primite uplatu. Ova naknada se neće naplaćivati u slučaju otkazane rezervacije kada je naznačeno besplatno otkazivanje ili ako se gost ne pojavi, a nije platio.

Izvor: Klub Iznajmljivača

 

Pročitajte još

Pripazite ispred Mercantea, kamioni ‘razvalili’ asfalt!

Dulist

Vlada povećala kvote za uvoz radne snage za 3000 radnih dozvola

Dulist

LJETO U VALAMARU Night at the Oscars i animirani filmovi u Parku Maslinata

Dulist