Kultura

NIGHT DUBROVNIK Izložbom Barija Goddarda započeo ovogodišnji Midsummer Scene festival

Izložbom britanskog avangardnog umjetnika Barija Goddarda, koja je otvorena u nedjelju navečer u izložbenom prostoru DPDS-a, započeo je ovogodišnji Midsummer Scene festival.

Goddardova izložba naziva Midsummer Scene / Night Dubrovnik prikazuje njegove fotografije nastale za vrijeme prošlogodišnje izvedbe predstave Twelfth Night (Na tri kralja ili Kako hoćete) na Lovrjencu, tijekom njegovog boravka u Dubrovniku.

Bari Goddard, rođeni Velšanin, svoju karijeru započinje u glazbenim vodama i to u art rock sastavu Blaue Reiter. Potom seli u London gdje surađuje sa Steviem Maguireom iz Eurytmicsa, a bio je i vodeći vokal u bendu The Knives. Ovaj svestrani umjetnik surađivao je i s Jimmyjem Somervilleom, a pojavio se i u video spotovima Madonne i Cliffa Richarda.

S glazbene scene povlači se iza 1993. godine i tada se posvećuje slikanju i fotografiji. Fotografskim radom bavi se pod brandom GOD Photography

Goddarskova izložba u Dubrovniku, u izložbenom prostoru Društa prijatelja dubrovačke starine, Široka ulica 2, ostat će otvorena do 06. srpnja.

Pročitajte još

Modernizira se rasvjetni park Kazališta Marina Držića

Dulist

Klapa Kaše zakolendala Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

IZLOŽBOM I KNJIGOM Dubrovačkoj publici predstavljen solinski slikar Jozo Kljaković

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija