Kultura

NIGHT DUBROVNIK Izložbom Barija Goddarda započeo ovogodišnji Midsummer Scene festival

Izložbom britanskog avangardnog umjetnika Barija Goddarda, koja je otvorena u nedjelju navečer u izložbenom prostoru DPDS-a, započeo je ovogodišnji Midsummer Scene festival.

Goddardova izložba naziva Midsummer Scene / Night Dubrovnik prikazuje njegove fotografije nastale za vrijeme prošlogodišnje izvedbe predstave Twelfth Night (Na tri kralja ili Kako hoćete) na Lovrjencu, tijekom njegovog boravka u Dubrovniku.

Bari Goddard, rođeni Velšanin, svoju karijeru započinje u glazbenim vodama i to u art rock sastavu Blaue Reiter. Potom seli u London gdje surađuje sa Steviem Maguireom iz Eurytmicsa, a bio je i vodeći vokal u bendu The Knives. Ovaj svestrani umjetnik surađivao je i s Jimmyjem Somervilleom, a pojavio se i u video spotovima Madonne i Cliffa Richarda.

S glazbene scene povlači se iza 1993. godine i tada se posvećuje slikanju i fotografiji. Fotografskim radom bavi se pod brandom GOD Photography

Goddarskova izložba u Dubrovniku, u izložbenom prostoru Društa prijatelja dubrovačke starine, Široka ulica 2, ostat će otvorena do 06. srpnja.

Pročitajte još

Verdijevom operom ‘Lombardijci’ u režiji Roberta Boškovića otvoreno Splitsko ljeto

Dulist

‘SKRAĆENO IZDANJE’ Unatoč vjetru, odigrane Jelčićeve ‘Tri sestre’

Dulist

DVIJE IZVEDBE ‘Tri sestre’ Boba Jelčića u parku Gradac

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija