Natrag
23.4.2019 18:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

IZLOŽBA U RIBARNICI Postira znači život, ona je živo biće…

12.4.2014 @ 11:01 Mia Njavro Kultura
13;13

Podijelite:

‘Neumorna Postira’ naziv je izložbe otvorene u rano subotnje jutro na ribarnici u Gružu. Autor Pavuša Babarović  tako je na prikladan način obilježio pedesetu obljetnicu broda koji nije ‘samo brod’, već dio ljudskih života, pogotovo onih otočana koji se svakodnevno voze njome. 

Otvorenju izložbe prisustvovali su brojni sugrađani, koji su se izmiješali s prodavačima u ribarnici, stvarajući tako atmosferu nalik onoj na prvoj jutarnjoj turi ovim svima dragim brodom.

‘Neumorna Postira’ svaki dan vozi od 1963. godine, a  njoj u čast na izložbi su govorili Antun Kisić, stanovnik Kalamote, Koordinator Jadrolinije za ovaj dio Jadrana Ante Mrvica te njen kapetan Marko Vilović.

– Ova je izložba posveta Postiri, ali i spomen Perastu. Bavi se vremenom koje nestaje, a nažalost i Postira spada u to vrijeme. Postira je brod, a sve ostalo su kocke – istaknuo je autor fotografija Pavuša Babarović.

– Za otočane Postira znači život, s njome se prvi put zaplovi iz rodilišta i posljednji put kad se ide na vječni počinak. Ona nije samo brod, mi je doživljavamo kao živo biće, koje živi s nama. Ona je dio naših života – kazao je Antun Kisić.

Ante Mrvica istaknuo je okupljenima kako je Postira još jedini brod ovog tipa koji još uvijek plovi.

-Lakše je Postirom navegavat, nego o njoj govorit – kazao je kapetan Postire Mato Violić prisjetivši se i Perasta te onih koji su na njemu nastradali.

Klapa Karaka sudjelovala je također na otvorenju izložbe, te svojom pjesmom uljepšala ribarnicu i uveselila sve prisutne.

 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana