Natrag
21.5.2018 20:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

IZLOŽBA U KMD-U ‘Hommage Dobriši Cesariću’ Antonie Bilić

27.8.2017 @ 20:43 Dulist Kultura
9;9

Podijelite:

Izložba slika akademske slikarice i kiparice Antonie Bilić otvorena je u subotu navečer u foyeru Kazališta Marina Držića.

Tom prigodom uzvanike je u ime organizatora Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Dubrovnik pozdravio predsjednik Ivan Prce, te u ime Kazališta Marina Držića glasnogovornik Žarko Dragojević. Okupljenima se obratila i autorica teksta u katalogu, kustosica Valnea Martucci, koja je kroz izložene radove, ulja na platnu, predstavila izložbu i umjetničino stvaralaštvo. Uzvanike je pozdravila i Antonia Bilić, a na kraju je Cesarićeve stihove izrecitirao glumac Edi Jertec.

Sugestivna izložba ,’Hommage Dobriši Cesariću’ potaknut će vas da se prisjetite Cesarićevog pjesničkog opusa, stalnih motiva iz njegove lirike, iz kojih izvire autentičnost doživljaja i istinitost (sve izrečeno je i doživljeno) te nastojanjem da se snagom unutarnje pobude doživljaji prenesu na čitatelja, a u ovom slučaju na gledatelja, da se prodre do njegovih osjećaja po liniji unutarnje umjetničke angažiranosti.

Umjetnica je diplomirala slikarstvo na Akademiji u Splitu (klasa Nine Ivančić), a potom na istoj Akademiji 2012. magistrirala kiparstvo (klasa Kuzme Kovačića). Prethodno je svoje najranije radove i talente iskazivala za vrijeme srednje škole koju je pohađala u dubrovačkoj Umjetničkoj Gimnaziji Luke Sorkočevića.

Izložbu je moguće pogledati do 9. rujna.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana