Natrag
18.2.2019 01:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

IZLOŽBA U GRADSKOJ KNJIŽNICI Memorija Metkovića kroz arhitektonsku baštinu

26.3.2018 @ 23:07 Dulist Kultura
6;6

Podijelite:

Izložba “Arhitektura područja Grada Metkovića od prapovijesti do suvremenog doba” otvorena je u ponedjeljak, 26. ožujka u Narodnoj knjižnici Grad.

Uz Ustanovu za kulturu i sport Metković organizatori i koautori izložbe su povjesničar Ivan Vekić i arheolog Ivan Volarević.

Izložba je nastala kao rezultat istoimenog projekta kojemu je cilj podizanje svijesti o važnosti zaštite i očuvanja arhitektonske baštine Metkovića. Također cilj je i unaprijediti profesionalnu brigu te fizičku i zakonsku zaštitu svih vrsta kulturne i prirodne baštine kako Metkovića tako i cijele doline Neretve. Izložbu i cjelokupni projekt predstavili su Volarević te sudionica u projektu Martina Kuran koja je izradila maketu idejnog rješenja centra Metkovića što joj je ujedno bio i diplomski rad. Izradom maketa i panoa u izložbu su se uključili i metkovski osnovnoškolci i srednjoškolci.

Informativnim panoima i fotografijama izložba daje pregled arhitektonske baštine od prapovijesti, to jest brončanog doba, preko svih povijesnih razdoblja do danas, a može se razgledati do 20. travnja.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana