Zanimljivosti

IZLOŽBA DUBROVAČKIH UMJETNIKA Koje tajne skrivaju morske dubine?

U sklopu proslave 70. rođendana Instituta za more i priobalje, u četvrtak navečer je u Akvariju otvorena izložba ‘Tajne morskih dubina’. Na njoj su predstavljene likovne i skulpturne interpretacije morskog života 14 dubrovačkih autora.

Inače, program obilježavanja ove značajne obljetnice započeo je u četvrtak ujutro Danom otvorenih vrata Instituta, a svečanost obilježavanja 70. rođendana održat će se u petak, 5. travnja u Kazalištu Marina Držića.

Institut je utemeljen 1949. i godinama je djelovao, prvotno kao Biološki institut, kasnije kao Biološki zavod te, naposljetku, kao izdvojeni laboratoriji splitskog Instituta za oceanografiju i ribarstvo. Pod nazivom Institut za more i priobalje ulazi u sastav Sveučilišta u Dubrovniku 2006. te tako postaje njegova sastavnica s najdužom tradicijom. Danas Institut ima 35 zaposlenika, a rad je organiziran kroz četiri laboratorija, čiji je Dubrovački akvarij sastavni dio.

Pročitajte još

Danas se slavi blagdan Gospe od Orašca

Dulist

OD 1. SRPNJA Ryanair ponovno prometuje na liniji Dublin – Dubrovnik

Dulist

Očišćen okoliš Ville Aurore i odmarališta na Jakljanu, kreće druga faza revitalizacije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija