Natrag
19.2.2019 01:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

Izbori za Europski parlament u travnju

22.2.2013 @ 19:38 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je u Zagrebu da će se izbori za Europski parlament najvjerojatnije održati u travnju.

Prema njezinim riječima, radi se o povijesnim izborima jer su prvi na kojima će hrvatski birači birati svoje zastupnike u EP-u i prvi na kojima će osim za stranačke liste moći glasovati i za pojedinačne kandidate.

Hrvatski sabor donio je danas odluku da će se izbori za hrvatske članove EP-a provesti prije pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, uz mogućnost da se izbori raspišu na isti dan kada i lokalni izbori, odnosno u svibnju.

Izbore za hrvatske članove EP-a raspisat će predsjednik Ivo Josipović, koji je najavio da će prije odluke o raspisivanju konzultirati s vladom, parlamentarnim strankama, nadležnim tijelima za provođenje izbora i drugim relevantnim sudionicima javnog života.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana