Natrag
21.2.2019 05:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ivanišin izlaže u Sponzi

29.4.2013 @ 19:17 Baldo Marunčić Kultura

Podijelite:

Samostalna izložba likovnog umjetnika Tomislava Ivanišina „Infleksije i refleksije mediteranskih boja od Sv. Jakova prema Dubcu“ bit će otvorena u palači Sponza u četvrtak, 2. svibnja u 20 sati. Riječ je o slikama nastalim od 2006. do 2013. godine.

Tomislav Ivanišin rođen je u Dubrovniku 1942. godine. Diplomirao je 1967. na Arhitektonsko-urbanističkom fakultetu u Sarajevu. Slikarstvo je učio na fakultetu kod prof. Mladena Vukića. Magistrirao je 1971. pri Facolta di Architettura u Rimu.

– Prvu samostalnu izložbu slika u Sponzi imao sam uoči otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara 1991. godine. Drugu samostalnu izložbu u Sponzi imao sam pred Sv. Nikolu 1993. Ovo mi je treći put da izlažem u ovom prostoru. Izlažem ulja veličine 50 za 70 centimetara, nastala od druge polovine prošle dekade do danas. Izložbu sam nazvao 'Infleksije i refleksije mediteranskih boja uz put od Sv. Jakova prema Dubcu', gdje je množina motiva izloženih slika locirana. Ljeto i kraj tjedna obično provodimo na Pelješcu pa sam izložbu upotpunio s nekoliko peljeških motiva – kazao je povodom izložbe Tomislav Ivanišin.

Ivanišin slika dubrovačke motive, pelješke krajolike, marine dubrovačkog priobalja i malostonskog zaljev te mrtve prirode. Izlagao je samostalno u Dubrovniku, Splitu, Rijeci, Širokom Brijegu i Zadru. Član je dubrovačkog ogranka Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana