Natrag
23.4.2019 20:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Ivan Pavao II. – biografija”

25.3.2012 @ 20:20 Baldo Marunčić Kultura

Podijelite:

U sklopu sedmih Dana kršćanske kulture u Dubrovniku, večeras u 19 sati u dvorani Ivana Pavla Drugoga održat će se predstavljanje knjige Andrea Riccardija "Ivan Pavao II. Biografija".

Knjigu će predstaviti prvi veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici prof. Ive Livljanić, dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić i Miro Radalj, dok je uvodničar don Petar Palić.

U popratnom glazbenom programu nastupit će Zbor mladih župe sv. Mihajla

Blaženi papa Ivan Pavao II. nesumnjivo je najveća i najznačajnija osoba našega doba. Nije stoga čudno da je najveća i najpotpunija biografija Ivana Pavla II. postala svjetski izdavački hit. Hrvatsko izdanje te knjige objavila je nakladna kuća Verbum.

Autor knjige je Andrea Riccardi, povjesničar koji je dobro poznavao Ivana Pavla II. i intenzivno s njim surađivao, a ova knjiga prvi je životopis pisan na znanstvenoj i dokumentarnoj osnovi te svjedočanstvo o velikomu Papi koji još uvijek živi u sjećanju milijuna ljudi, a zasigurno i među građanima grada Dubrovnika čiji je počasni građanin. 

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana