Natrag
19.4.2019 20:31

facebook

twitter

google

rss

dulist

ISTRAŽILI SMO Koliko zarađuju dubrovački trgovci?

26.7.2015 @ 22:41 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Hrvatski građani na hranu i piće troše najveći dio svog kućnog budžeta, prema podacima za 2012. godinu čak 33 posto, a ako se tome doda i trošak stanovanja, ispada kako čak 54 posto prihoda kućanstva trošimo na osnovne egzistencijalne potrebe. Ovdje treba dodati i kako su troškovi života od 2012. godine do danas sasvim sigurno porasli pa je i taj omjer vjerujemo, veći.
No, činjenica je kako ćemo uvijek trošiti na hranu i piće jer time zadovoljavamo osnovne životne potrebe. A jeste li se pri tome zapitali koliko zarade trgovci?

Broj jedan – Pemo
Za ovaj broj DuLista odlučili smo pretresti poslovanje dubrovačkih trgovaca koji se, među ostalim bave i prodajom hrane i pića. Iako u Dubrovniku nema lokalnih trgovačkih lanaca, osim jednoga pronašli smo četiri tvrtke koje se bave bilo trgovinom na malo bilo trgovinom na veliko.
Na vrhu liste po zaradi svakako je Pemo d.o.o. vlasnika Lovorka Miloševića.

Koliko zarađuje Pemo, ali i njegova konkurencija u ovoj djelatnosti pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana