Aktualno

Isplate za Dubac za tri mjeseca!

Vlasnici zemljišta u obuhvatu groblja na Dupcu novce za otkup zemlje na svojim računima mogu očekivati u roku od tri mjeseca.

Rekao je gradonačelnik Andro Vlahušić na kolegiju, istaknuvši kako se u tom roku i vlasnici i Općina Župa dubrovačka mogu nadati novcima. Iz njegovih se riječi stekao i dojam kako su svi imovinsko-pravni odnosi riješeni, te da je ostalo riješiti tek tehničke detalje oko mogućnosti isplate. To i nije čudno, tim više što je gradonačelnik i nedavno, na zadnjem kolegiju gradskih komunalaca, rekao kako je ostao za riješiti samo jedan vlasnik.

No, to baš i nije tako, budući da nam je odmah nakon kolegija Ivo Liste, direktor tvrtke Groblje Dubac, rekao kako je, kada je riječ o imovinsko-pravnim odnosima, situacija uglavnom riješena.

– Većina vlasnika je suglasna, a neki su imali prijepore oko ponuđene cijene – rekao je Lise, dodavši kako je dana od gradonačelnika dobio potvrdu da će sve uspjeti riješiti. Stoga se može očekivati, rekao je, kako će kroz tri mjeseca sve biti riješeno. A na otkup zemljišta planira se utrošiti oko 21 milijuna kuna.

Kada je riječ o dokumentaciji, za groblje je predan zahtjev za lokacijsku dozvolu, a po njenom ishođenju trebao bi se raditi glavni projekt, nakon čega tek slijedi potvrda na glavni projekt. Ivo Lise istaknuo je kako bi se s gradnjom moglo početi iduće godine, ukoliko se do kraja ove riješi sva potrebna dokumentacija.

Pročitajte još

‘ONI SU NAJBOLJI PROMOTORI’ Svečano dodijeljene diplome prvostupnicima Sveučilišta Libertas

Dulist

GRADONAČELNIK O VAŽNOJ INVESTICIJI Cesta od mosta do Pobrežja donosi novi život gradu

Dulist

Thompson smije izvikivati ‘Za dom spremni’?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija