Natrag
21.2.2019 21:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ipak se “gradi”: Pelješki most od brodica

29.8.2012 @ 17:03 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

"Bilo naroda – želimo most" naziv je projekta u organizaciji udruge branitelja „Zavjet“ i Udruge lađara u sklopu kojega će se 9. rujna lađama i brodicama spojiti kopno s Pelješcem, na mjestu planirane gradnje mosta.

Ovim činom, donosi Slobodna Dalmacija, organizatori žele svim nadležnim institucijama još jednom poslati poruku o nemogućnosti normalnog života na jugu Hrvatske bez mosta.
– Osjetili smo bilo hrvatskoga naroda u Dubrovniku, na Pelješcu i Korčuli, u dolini Neretve i želimo i na ovaj način pokazati životnu važnost mosta za ljude iz ovoga dijela zemlje – rekao je za Slobodnu Milojko Glasović, koji zajedno s Mladenom Miloševićem, predsjednikom udruge „Zavjet“ smišlja projekt.

Smatra kako je nedopustivo da jedna država bude razdvojena na ovakav način kao Hrvatska i da to bude predmet trgovine bilo koje političke skupine.

Za 'izgradnju' mosta Pelješac kopno upotrijebit će se nekoliko stotina lađa i brodica. Stoga organizatori pozivaju sve vlasnike plovila da se uključe u akciju. Sve bi trebao zabilježiti okom kamere i Šime Strikoman.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana