Županija

IPA ADRIATIC Mini hidrometeorološki radar među najuspješnijim projektima

IPA ADRIATIC Mini hidrometeorološki radar među najuspješnijim projektima

Projekt ADRIARadNet, vrijedan oko 15,7 milijuna kuna, od čega projektne aktivnosti koje je provela Dubrovačko-neretvanska županija vrijede nešto više od dva milijuna kuna, jedan je od najuspješnijih projekata koji se realizirao u sklopu operativnog programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC.

Direktor Centra za izvrsnost pri Sveučilištu u L’Aquili Frank Marzano kao predstavnik vodećeg partnera istaknuo je da su svi planirani ciljevi projekta ostvareni čime su se, uz ostalo, otvorile različite mogućnosti suradnje i u budućem razdoblju, posebno kada se radi o projektima koji mogu biti predloženi za nastavak sufinanciranja iz fondova Europske unije.

Predstavljajući rezultate projekta voditelj projekta Mato Tomljanović kazao je, uz ostalo, da je projekt ADRIARadNet Dubrovačko-neretvanskoj županiji omogućio dvije iznimno važne stvari: razmjenu iskustava između zemalja na području Jadrana te primjenu novih tehnologija u daljnji razvoj sustava zaštite i spašavanja. Tomljanović je također zahvalio Centru za izvrsnost Sveučilišta u L’Aquili na dobrom vođenju projekta napominjući da je Dubrovačko-neretvanska županija i u budućnosti otvorena za različite projektne ideje u suradnji s trenutačnim projektnim partnerima.

Predstavnica Upravljačkog tijela programa IPA ADRIATIC Paola di Salvatore kazala je da je ADRIARadNet primjer kvaliteno odrađenog projekta koji je ispunio sve postavljene ciljeve.
-Želimo i dalje poticati projektne partnere koji su sudjelovali u realizaciji projekta ADRIARadNet. Projekt je izuzetno pogodan za proces klasterizacije i kapitalizacije koji slijedi na razini programa IPA ADRIATIC. To znači da ste kao projektni konzorciji pozvani osmisliti daljnje projektne aktivnosti koje se nadovezuju na dosada ostavreno u sklopu projekta ADRIARadNet te ih predložiti Upravljačkom tijelu kao zasebnu projektnu ideju ili nastavak projekta. Na taj ćemo način raspodjeliti novac nesupješnih projekata na uspješne aktivnosti i partnere – istaknula je na javnom predstavljanju projekta ADRIARadNet Paola di Salvatore.

Sastanak u L’Aquili zakazan je koncem rujna kada službeno i završava projekt ADRIARadNet. Njegovom realizacijom na području južnog Jadrana instaliran je prvi hidrometeorološki radar, a osim Dubrovačko-neretvaske županije, u njegovoj realizaciji sudjelovali su i partneri iz Italije i Albanije.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist