Natrag
23.4.2019 04:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

IPA ADRIATIC Mini hidrometeorološki radar među najuspješnijim projektima

11.8.2015 @ 20:23 Dulist Županija

Podijelite:

Projekt ADRIARadNet, vrijedan oko 15,7 milijuna kuna, od čega projektne aktivnosti koje je provela Dubrovačko-neretvanska županija vrijede nešto više od dva milijuna kuna, jedan je od najuspješnijih projekata koji se realizirao u sklopu operativnog programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC.

Direktor Centra za izvrsnost pri Sveučilištu u L’Aquili Frank Marzano kao predstavnik vodećeg partnera istaknuo je da su svi planirani ciljevi projekta ostvareni čime su se, uz ostalo, otvorile različite mogućnosti suradnje i u budućem razdoblju, posebno kada se radi o projektima koji mogu biti predloženi za nastavak sufinanciranja iz fondova Europske unije.

Predstavljajući rezultate projekta voditelj projekta Mato Tomljanović kazao je, uz ostalo, da je projekt ADRIARadNet Dubrovačko-neretvanskoj županiji omogućio dvije iznimno važne stvari: razmjenu iskustava između zemalja na području Jadrana te primjenu novih tehnologija u daljnji razvoj sustava zaštite i spašavanja. Tomljanović je također zahvalio Centru za izvrsnost Sveučilišta u L’Aquili na dobrom vođenju projekta napominjući da je Dubrovačko-neretvanska županija i u budućnosti otvorena za različite projektne ideje u suradnji s trenutačnim projektnim partnerima.

Predstavnica Upravljačkog tijela programa IPA ADRIATIC Paola di Salvatore kazala je da je ADRIARadNet primjer kvaliteno odrađenog projekta koji je ispunio sve postavljene ciljeve.
-Želimo i dalje poticati projektne partnere koji su sudjelovali u realizaciji projekta ADRIARadNet. Projekt je izuzetno pogodan za proces klasterizacije i kapitalizacije koji slijedi na razini programa IPA ADRIATIC. To znači da ste kao projektni konzorciji pozvani osmisliti daljnje projektne aktivnosti koje se nadovezuju na dosada ostavreno u sklopu projekta ADRIARadNet te ih predložiti Upravljačkom tijelu kao zasebnu projektnu ideju ili nastavak projekta. Na taj ćemo način raspodjeliti novac nesupješnih projekata na uspješne aktivnosti i partnere – istaknula je na javnom predstavljanju projekta ADRIARadNet Paola di Salvatore.

Sastanak u L’Aquili zakazan je koncem rujna kada službeno i završava projekt ADRIARadNet. Njegovom realizacijom na području južnog Jadrana instaliran je prvi hidrometeorološki radar, a osim Dubrovačko-neretvaske županije, u njegovoj realizaciji sudjelovali su i partneri iz Italije i Albanije.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana