Zanimljivosti

inVOLONTIRAMse! Osnovan prvi školski volonterski klub u Dubrovniku

MLADI VOLONTERI

U sklopu projekta inVOLONTIRAMse! kojeg je Volonterski centar Dubrovnik provodio od 1. kolovoza 2013. do 31. svibnja 2014., otvoren je i prvi školski volonterski klub u Ekonomskoj i trgovačkoj školi.

Jedna od aktivnosti projekta je bila i izobrazba zaposlenika/predstavnika srednjih škola za organizatore volontiranja (volonterski menadžment) kako bi se doprinijelo osnivanju školskih volonterskih klubova.
Školski Volonterski klub ETD (Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik) je tako službeno otvoren s prvom volonterskom akcijom u travnju na kojoj su sudjelovali učenici i učenice, zajedno s voditeljem volonterskog kluba profesorom i knjižničarom Davorom Deranjom.
Novootvoreni školski Volonterski klub ETD je tako u svom kratkom postojanju već sudjelovao u četiri volonterske akcije:
– u volonterskoj akciji povodom četvrtog rođendana Volonterskog centra Dubrovnik (8. travnja 2014.), u prostorima Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom ”Rina Mašera”. Učenici i ostali sudionici akcije obrađivali su i čistili vrt, uređivali staklenik te presađivali sadnice. Sudjelovali su i u akciji ”Zelena čistka”(10. svibnja 2014.) koja se provodila na prostorima Stare Bolnice, te na još dvije u sklopu kampanje ,,Hrvatska volontira”.
Učenici su također popratili i studentsku debatu ”Može li volonterstvo promijeniti svijet?” (29. travnja 2014), koju je Volonterski centar organizirao uz pomoć Hrvatskog debatnog društva i Sveučilišta u Dubrovniku.
U razvijenim društvima zapadne demokracije, sustav odgoja i obrazovanja igra važnu ulogu u promoviranju vrijednosti volonterstva, a škole preuzimaju aktivnu ulogu u poticanju i razvoju školskog volontiranja.
Volonterski centar Dubrovnik će i dalje biti na raspolaganju novoosnovanom volonterkom klubu kao i svim budućim klubovima,  po pitanju edukacija, radionica i raznih akcija te bilo kakvih pitanja vezanih za volonterstvo.

Pročitajte još

OD KAD JE MJERENJA U Pločama i Splitu zabilježene ekstremne razine mora

Dulist

Vrijedni lokrumski vatrogasci i danas ‘u akciji’ dok valovi ‘gutaju’ Portoč

Dulist

Kraj svetog Andrije ‘uhvaćen’ val od skoro 11 metara

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija