Grad

INTERAKTIVNA RADIONICA Besplatni it alati za lakše i sigurnije poslovanje

Vaša poduzetnička priča ne mora biti izravno vezana na informatiku, ali informatika je uvijek vezana na vašu poduzetničku priču.

Naučite kako si možete olakšati administrativne procese i unaprijediti poslovanje u stvarnom vremenu s besplatnim informatičkim alatima – od izrade besplatne HR domene do besplatnog dijeljenja dokumenata s drugima, uz izravno smanjenje troškova kao jedan od uvijek dobrodošlih faktora. Za ovaj put Dubrovačka razvojna agencija – DURA organizirala je radionicu ‘Besplatni it alati za lakše i sigurnije poslovanje’. Radionice će se održati u subotu, 16. veljače 2019. godine u prostorijama DURA-e, na adresi Branitelja Dubrovnika 15, 20 000 Dubrovnik s početkom u 9:00 sati.

Ideja radionice je upoznati polaznike s dostupnim besplatnim IT alatima te ih osvijestiti u kontekstu prijetnji informatičkoj sigurnosti koja čini jedan od sastavnih dijelova rada u informatičkom sustavu današnjice, sve temeljem praktičnih primjera i ‘live’ instalacija, uz rješenja trenutne problematike s kojom se polaznici susreću.

Teme radionice su:

Što vas muči u IT-u? -savjeti i rješenja, od nabavke računala do izrade Weba
Besplatna .hr domena i kako se registrirati
Besplatna sigurnosna rješenja (npr. antivirus) i preporuke
Besplatni uredski alati – tekst, tablica, slika
Pitajte Google – pronađite što vas zanima
Kako dijeliti dokumente sa suradnicima (knjigovođom i sl.)
Registracija i korištenje sustava e-Građani i e-Fondovi

Polaznici radionice će proći sve korisne i za poduzetnike neophodne IT alate kojima će si moći olakšati svakodnevno poslovanje, ubrzati radne procese, minimizirati izloženost IT prijetnjama današnjice poput virusa i malwarea te smanjiti troškove redovnog poslovanja. Na praktičnim primjerima polaznici će moći u ‘real-timeu’ odraditi registracije na domenu, instalirati besplatne alate te dobiti rješenja i odgovore na neka pitanja koja ih u IT-u zanimaju.

Radionicu vodi Tino Šokić koji radi kao inženjer za IKT rješenja i direktor svoje tvrtke CNV-IBIS d.o.o., te nastoji dijeliti svoja znanja putem svih dostupnih medija, najviše putem svog portala za besplatnu edukaciju kroz tehnologije www.ucionica.net.

Svoju IT karijeru započeo je kao sistemski inženjer u Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. nakon koje je odlučio osnovati tvrtku pomoću koje će pružati (osim znanja) izravne usluge krajnjim korisnicima i tvrtkama. Autor je preko stotinu informatičkih vodiča, preko tisuću odgovorenih upita putem portala ucionica.net, te kroz održane radionice i edukacije aktivno radi na podizanju svijesti o informatičkoj sigurnosti i pismenosti. Malo, ali vrijedno slobodno vrijeme koristi za knjige, gitaru, putovanja i ponekad motocikle.

Prijavit se možete online putem na mail mpuljas@dura.hr ili telefonom 020/640-271.

Požurite, broj polaznika je ograničen!

Pročitajte još

NAPOKON U srijedu se otvara promet Ulicom bana Josipa Jelačića

Dulist

NOVI OBALNI ZID Privode se kraju radovi na rivi u Rožatu

Dulist.hr

‘POTREBE GRAĐANA I VIZIJA GRADA’ Sudjelujte u radionici za izradu Plana upravljanja

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija