Aktualno

INNER WHEEL KLUB DUBROVNIK Proslavile 20. rođendan!

INNER WHEEL KLUB DUBROVNIK Proslavile 20. rođendan!

Dubrovački Inner Wheel klub na svečani je način obilježio dvadesetu obljetnicu utemeljenja.

Inner Wheel klubovi dio su svjetskog rotarijanskog pokreta i u svom djelovanju organiziraju raznovrsne humanitarne akcije. Članice dubrovačkog Inner Wheel kluba tako su u protekla dva desetljeća, uz ostalo, proveli akciju opremanja kuće za samohrane majke na Mljetu, te akcije kupovine posteljine, igračaka, invalidskih kolica i medicinskih aparata za Dječji odjel dubrovačke bolnice,kao i kupovine higijenskih potrepština i posteljine za ustanovu ‘Domus Christie’.

U suradnji s Centrom za socijalnu skrb članice kluba darivale su obuću i odjeću financijski ugroženim obiteljima, uplaćivale novčane priloge za liječenje i školovanje onima kojima je trebalo pomoći, posjećivale, darivale i družile se sa štićenicima Doma za djecu i mlade ‘Maslina’. Zabilježena je i njihova akcija slanja naranača za djecu Vukovara.

Na poseban način članice dubrovačkog Inner Wheel kluba ostvarile su suradnju s udrugom ‘Rina Mašera’ koja skrbi o osobama s mentalnom retardacijom, te udrugom za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije, kontinuirano sudjelujući u akcijama opremanja i pomoći tim udrugama. Upriličile su tako i humanitarnu nogometnu utakmicu u kojoj sudjelovale sve članice Inner Wheel kluba, te u jednogodišnjem razdoblju financirale potrebe fizikalne terapije za udrugu Down sindrom. Sve to, pod motom ‘mijenjati svijet na bolje’.

Obilježavanje 20. obljetnice dubrovačkog Inner Wheel kluba uveličale su članice klubova iz Rijeke, Splita, Čakovca, Varaždina, Beograda, Banje luke, Skopja, kao i predstavnica bratskog talijanskog Inner Wheel kluba iz Barija, s kojim dubrovački klub njeguje posebna odnose suradnje.

Proslavi su se pridružili i članovi Rotary kluba Dubrovnik , Lions kluba Dubrovnik, udruge Rine Mašere kao i udruge za Down sindrom Dubrovnik, naše bivše članice i kao i bivši članovi Rotary cluba.

-Raznovrstan program boravka u Dubrovniku zaokružen je humanitarnom večerom u hotelu ‘Kompas’ u subotu 4. studenog. Prihod svečane večere povodom proslave 20. obljetnice Inner Wheel kluba Dubrovnik , u iznosu od 300 kuna po osobi, Jadranski luksuzni hoteli donirat će Udruzi za Down sindrom Dubrovnik – ističe predsjednica Inner Wheel kluba Dubrovnik Renata Garbin.

Tekst i foto: Inner Wheel klub Dubrovnik

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist