Sport

IN MEMORIAM Miroslav Avejić – ‘Kruh’

Nakon kratke i teške bolesti, u 79. godini preminuo je istaknuti član i dugogodišnji domar Šahovskog kluba Dubrovnik Miroslav Avejić – ‘Kruh’.

Nezaboravni Miro, od milja nazvan ‘Kruh’ jer je cijeli radni vijek proveo u ugasloj najvećoj dubrovačkoj pekarni, bio je istinski zaljubljenik dubrovačkog šaha i šahista. Iako nije poznavao šahovsku teoriju, bio je solidan, posebice brzopotezni šahist.

Pamtit ćemo ga kao domara prostorija dubrovačkih šahista u Karmenu, punih 30 godina, od 1976. do 2006. u kojima su početne, a neki i završne šahovske korake i znanja stekli brojni naraštaji dubrovačkih šahista. Posao domara obavljao je besprijekorno, s ljubavlju i pedantnošću, moglo bi se reći i volonterski.

Na Mira smo se navikli kao nezaobilazni sadržaj kluba, njegovu otvorenost i onaj simpatični humor, optimizam i volju. Makar su ga neki, možda i namjerno ponekad zadirkivali, svi smo ga ipak voljeli, a on nam je svojom dobrom dušom uvijek uzvraćao. Posljednjih godina naš Miro bio je i ‘počasni’ gost putovanja dubrovačke šahovske ekipe po Dalmaciji i redoviti sudionik šahovskih turnira, dajući tome ono nešto svoje, originalno i simpatično. Pamtit ćemo ga po nezaboravnoj misli ‘Dobar si kao čovjek, ali kao šahist si nula’.

Smrću Miroslava Avejića – ‘Kruha’ izgubio se dio i ne samo šahovskog identiteta Dubrovnika. I inače, ljude poput Mira, onu neophodnu logistiku u smislu uvjeta za igranje ‘kavanskog’ i organiziranog šaha i drugih djelatnosti obično slabo zamjećujemo i brzo zaboravljamo. A mi to nećemo učiniti, zauvijek će ostati u našim srcima kao drag, zanimljiv i vedar ne samo šahovski djelatnik, nego i kao čovjek uopće.

Na svemu mu neizmjerna hvala i pokoj njegovoj duši.

Bajro Sarić (ŠK Dubrovnik)

Pročitajte još

Barakude osigurale četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Dulist

ODLAZAK BRAZILCA Bruninho napustio Square

Dulist

ODGOĐENE DVIJE UTAKMICE Kiša pomrsila planove na gruškom igralištu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija