Sport

IN MEMORIAM Miroslav Avejić – ‘Kruh’

Nakon kratke i teške bolesti, u 79. godini preminuo je istaknuti član i dugogodišnji domar Šahovskog kluba Dubrovnik Miroslav Avejić – ‘Kruh’.

Nezaboravni Miro, od milja nazvan ‘Kruh’ jer je cijeli radni vijek proveo u ugasloj najvećoj dubrovačkoj pekarni, bio je istinski zaljubljenik dubrovačkog šaha i šahista. Iako nije poznavao šahovsku teoriju, bio je solidan, posebice brzopotezni šahist.

Pamtit ćemo ga kao domara prostorija dubrovačkih šahista u Karmenu, punih 30 godina, od 1976. do 2006. u kojima su početne, a neki i završne šahovske korake i znanja stekli brojni naraštaji dubrovačkih šahista. Posao domara obavljao je besprijekorno, s ljubavlju i pedantnošću, moglo bi se reći i volonterski.

Na Mira smo se navikli kao nezaobilazni sadržaj kluba, njegovu otvorenost i onaj simpatični humor, optimizam i volju. Makar su ga neki, možda i namjerno ponekad zadirkivali, svi smo ga ipak voljeli, a on nam je svojom dobrom dušom uvijek uzvraćao. Posljednjih godina naš Miro bio je i ‘počasni’ gost putovanja dubrovačke šahovske ekipe po Dalmaciji i redoviti sudionik šahovskih turnira, dajući tome ono nešto svoje, originalno i simpatično. Pamtit ćemo ga po nezaboravnoj misli ‘Dobar si kao čovjek, ali kao šahist si nula’.

Smrću Miroslava Avejića – ‘Kruha’ izgubio se dio i ne samo šahovskog identiteta Dubrovnika. I inače, ljude poput Mira, onu neophodnu logistiku u smislu uvjeta za igranje ‘kavanskog’ i organiziranog šaha i drugih djelatnosti obično slabo zamjećujemo i brzo zaboravljamo. A mi to nećemo učiniti, zauvijek će ostati u našim srcima kao drag, zanimljiv i vedar ne samo šahovski djelatnik, nego i kao čovjek uopće.

Na svemu mu neizmjerna hvala i pokoj njegovoj duši.

Bajro Sarić (ŠK Dubrovnik)

Pročitajte još

TREĆE KOLO MULTISPORT LIGE Jakša Diklić i Ana Lučić pobjednici Akvatlona u Kuparima

Dulist

NA LISTI I SEDAM JUGAŠA Tucak okuplja vaterpoliste u Dubrovniku

Dulist

STARRU TREĆA TITULA Izvršni odbor HSTS-a prekinuo natjecanja u HEP Superligi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija