GradZanimljivosti

IMPRESIVAN BROJ FOTOGRAFIJA Grupa ‘Dubrovnik nekad’ prava je virtualna riznica grada

IMPRESIVAN BROJ FOTOGRAFIJA Grupa 'Dubrovnik nekad' prava je virtualna riznica grada

‘Dubrovnik nekad’, vrijedna i povijesti grada posvećena grupa, u trenucima dok nastaje ovaj tekst uspjeva ostvariti svoj vlastiti ostvareni cilj – prikupiti 20 tisuća fotografija!

U ovom neobičnom virtualnom svijetu dubrovačkog arhiva, mnogi su, makar jednom objavom, dali značajan dopirnos prisjećanju na izglede, običaje, nošnje, zabavu, kulturu – jednostavno – Dubrovnik nekad. Vrijedna Facebook grupa osnovana je 2012. godine, a administratori su Ivo Batričević i Ljubo Milinković.Aktivno sudjeluju svi članovi, fotografijama, sjećanjima, podacima i toplim riječima.

U grupi se nalazi nekoliko albuma: Grad (uže područje i Lokrum), Gruž, Lapad, Rijeka dubrovačka, Župa, Cavtat i Konavle, Dubrovačko primorje, Elafiti, Pelješac (uključujući i Ston), Mljet i Lastovo, Ljudi, Grbovi, nakit, nošnje, Brodovi, Feste Sv. Vlaha, Ostalo / razno, Antikviteti, Avioni, hidroavioni, helikopteri i ine letjelice…

A ovo kaže statistika, koju su prikupili Ivo Batričević i Ljubo Milinković u razdoblju od 10. siječnja 2012. godine do 10. svibnja 2016. godine:

Poštovani članovi grupe: Želio bih Vas izvjestiti da smo kroz 59 albuma postavili ukupno 19 926 fotografije, slika, gravure, kartoline itd. te 29 video uradaka koji su dio grupe a postavili smo nepoznati broj poveznica s raznih portala, povijesnica te nepoznati broj video / filmskih uradaka preko Youtubea koji su povezani sa radom naše grupe, a posebno smo aktivni i osjetljivi na sveprisutnim i učestalim Ekocidima i Kulturocidima naše kulturne baštine.

U zadnjih mjesec dana (30 dana) smo postavili 416 slika što dava da smo dnevno postavljali 17,2 slika. I dalje je preporuka da se slike pregledavaju po albumima do kojih možete jednostavno doći ako kliknete ispod profilne slike na FOTOGRAFIJE zatim na ALBUME te će Vam se otvoriti prva paleta od 9 albuma. Sa strane imate strelicu koja će Vam otvoriti još 9 albuma itd. do ukupno 58 albuma. Nove članove u grupi primamo isključivo na preporuku članova grupe koji često postavljaju slike, komentiraju ili lajkaju.

I NAJVAŽNIJE ZA NAŠU GRUPU JE DA NAM FALI SAMO 74 FOTOGRAFIJE / KARTOLINE DO NEVJEROJATNE BROJKE OD 20 000 A ŠTO ĆEMO POSTAVIT ZA NEKOLIKO DANA! 

Svaka od objava je posebna i impresivna, a rekord je srušen!

Administratorima i sudionicima želimo još puno albuma, fotografija, lijepih komentara i volje i želje za očuvanjem povijesti.

Naslovna fotografija: Dubrovnik nekad

 

Dubrovnik nekad Naslovna fotografija 2

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist