Aktualno

IMA LI RAZLOGA ZA PANIKU? “Serija” potresa u Jadranu, najjači od 4.5 po Richteru!

Seizmička aktivnost u Jadranu započela je u nedjelju u 04.21 sati, kada je zabilježen prvi potres snage 4.1 Richtera, a odmah za ovim potresom uslijedila je serija “manjih” potresa snage od 2.7 do 3.8 Richtera.

Dva sata kasnije, u 6.28 sati ponovo je ovo područje zatresao jak potres od 4 Richtera, a za njim je krenuo cijeli niz novih potresa, jačine od 2.7 do 3.4 Richtera, piše Šibenik – meteo.

U ostatku dana podrhtavanje je nastavljeno, a kulminirao je jakim potresom od 4.5 Richtera koji je izmjeren u 17.24 sati!
Tijekom ponedjeljka zabilježen je jedan potres snage 2.4 Richtera izmjeren u 17.08 sati, a u utorak još dva potresa, u 8.51 sati jačine od 2.8 i u 16.36 sati od 2.1 Richtera.
Glavnina potresa dogodila se u talijanskom dijelu Jadrana, 20 do 70 kilometara od Pescare i Vasto, na dubinama od 18 do 30 kilometara.

Prema pisanjima talijanskih medija, epicentralno područje nalazi se na mjestu gdje su uskoro predviđena bušenja vezana za eksploataciju nafte.

 

 

Pročitajte još

NAJPOŽELJNIJI POSLODAVAC U TURIZMU Valamar lansirao novu web stranicu

Dulist

MILOSLAVIĆ O PUCNJAVI NA PLOČAMA ‘Ovo je izdvojen događaj, sigurnost na taksi stajalištima nije ugrožena’

Dulist

ZABRANJENO LETENJE DRONOM Kako se ne bi ponovio scenarij Zračne luke Split

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija