Natrag
18.2.2019 07:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ima i toga: Neki roditelji ne plaćaju vrtić

7.5.2012 @ 17:36 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Zbog nepodmirivanja računa pojedinih roditelja, Dječji vrtići Dubrovnik prisiljeni su poduzimati i drastične mjere poput ispisivanja djece iz vrtića.

To je u današnjem nastavku Gradskog vijeća izazvalo rapravu, uz sugestije Gradu Dubrovniku da se pomogne onim roditeljima koji vrtić ne mogu plaćati. No, ravnateljica Dječjih vrtića Boja Milan Mustać naglasila je kako su među neplatišama uglavnom oni roditelji koji imaju novaca, jer se za socijalno ugrožene uvijek nađu sredstva.

Mustać je, objašnjavajući vijećnicima izvješće o radu za 2011. godinu, naglasila kako je broj djece u grupama velik. Čak 18 posto veći od standarda.
– To je prava slika stanja u Dubrovniku kad roditelji ne mogu platiti vrtić, što je bolno i za roditelje i za djete – rekao je vijećnik Marinko Vlahinić (HDZ) predloživši gradskoj upravi da se za tih 20-ero djece, koja bi zbog neplaćanja mogla biti ispisana, nađe rješenje.

– Iz mog dosadašnjeg iskustva ne plaćaju oni koji imaju. Za one koji su siromašni Grad i Vrtći uvijek nađu načina. Tu je i Zaklada Blaga djela koja plaća vrtić za 27-ero djece – istaknula je Milan Mustać, dodavši još jednom kako se za svaku potrebitu obitelj unutar kuće nađe rješenje.
– Roditelji koji imaju zaborave ili jednostavno nestanu i ne plate – zaključila je ravnateljica Milan Mustać.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana