Natrag
24.6.2018 13:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

Igralište u Staroj Mokošici još ove godine

11.7.2012 @ 12:21 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

U prošlom broju duLista pisali smo u neuređenosti i komunalnim problemima u Staroj Mokošici. Prema informacijama iz UO za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo igralište u Staroj Mokošici je uvršteno u plan obnove za ovu godinu pa će se radovi izvoditi na jesen.

Gradski kotar je predložio da se na ovo igralište postavi umjetna trava kako bi bilo pogodnije za mali nogomet što je i prihvaćeno.

Što se pak tiče nepostojanja pješačkog prijelaza i nogostupa na samom ulazu u Staru Mokošicu, zbog čega su ugroženi životi djece, iz gradske uprave ističu kako je glavna cesta, do nedavno bila dio JTC-a do izgradnje Mosta Dr. Franja Tuđmana te je bila u nadležnosti ŽUC-a dok je prema izmjenama zakona nedavno brigu o njoj preuzeo Grad Dubrovnik.

– Grad Dubrovnik sada utvrđuje stanje i potrebe na više od pedeset kilometara cesta preuzetih u gradsku nadležnost pa će se sukladno mogućnostima i prometnim propisima na mjestima gdje je to potrebno graditi nogostupi, javna rasvjeta, oborinska odvodnja i druga komunalna infrastruktura za koju se utvrdi da je nedostajala. Ukoliko se utvrdi da postoje prometni uvjeti za pješački prijelaz on će se ocrtati još ovog ljeta – najavljuju.

Cesta uz Rijeku dubrovačku koja je izrovana i puna rupa, predmet je izmjena i dopuna GUP-a, navode.
– Predviđeno je njeno širenje i izgradnja šetnice te biciklističke staze, uz uređenje vezova za građane i istezališta za barke. Izrađeno je idejno rješenje, a sada se izrađuju geodetske podloge kako bi se odmah po usvajanju GUP-a na jesen ove godine, koji će ovu rekonstrukciju omogućiti, pristupilo izradi projektne dokumentacije. Rekonstrukcijom će se riješiti problem divljih vezova (što nije u nadležnosti Grada), kao i povremenog izvlačenja barki na za to nepredviđena mjesta – zaključili su.

Hoće li sanirati leteće vodovodne cijevi nisu nam odgovorili pa pretpostavljamo da će se onda kad se bude gradila šetnica i biciklistička staza, sanirati i spomenuta vodovodna cijev.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana