Natrag
24.6.2018 22:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Igra prijestolja” vraća se u Grad!

27.6.2012 @ 19:22 Baldo Marunčić dulist IN

Podijelite:

I službeno je potvrđeno – “Igra prijestolja” vraća se u Dubrovnik! Naime, hit serija iz originalne HBO produkcije u novoj se sezoni vraća u Dubrovnik, koji je u drugoj sezoni poslužio kao idealna kulisa za Kraljev Grudobran.

Snimanje treće sezone ove višestruko nagrađivane serije, zasnovane na ciklusu epskih romana „Pjesma leda i vatre“ Georgea R. R. Martina, počinje u srpnju ove godine, a produkcija će se i dalje bazirati u Belfastu te drugim dijelovima sjeverne Irske.

Uz Hrvatsku, produkcija se vraća na još jednu dodatnu lokaciju iz druge sezone – Island. Maroko je najavljen kao nova, četvrta lokacija na kojoj će se snimati nova sezona ovog uzbudljivog serijala.

Redatelji koji će raditi na trećoj sezoni su redom: David Benioff i D.B. Weiss, Alex Graves, Michelle MacLaren, Dan Minahan, David Nutter te Alik Sakharov. Scenaristi koji se vraćaju i u novoj sezoni su David Benioff i D.B. Weiss, Bryan Cogman, George R.R. Martin te Vanessa Taylor.
Odabir glumačke postave je u tijeku te će uskoro biti objavljen.

Podsjetimo, serija "Igra prijestolja" napeta je priča smještena u fantastični svijet u kojem se, kao i u stvarnom, za vlast bore ambiciozni muškarci i žene. Tko god drži Željezno prijestolje, u Sedam kraljevina Westerosa, posjeduje nevjerojatnu moć, a radnja prati uspon i pad nekoliko obitelji koji tu moć žele pod svaku cijenu.

Druga sezona serije prikazivala se na HBO-u u Hrvatskoj od 2. travnja do 4. lipnja ove godine, samo dan nakon američke premijere, a kompletna sezona je dostupna na internetskoj usluzi videa na zahtjev HBO GO. 

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana