Aktualno

IDEALAN SPOJ SLADA I HMELJA U Sponzi predstavljeno Ragusa pivo

IDEALAN SPOJ SLADA I HMELJA U Sponzi predstavljeno Ragusa pivo

U palači Sponza se u petak navečer održalo jedno posebno predstavljanje. Ovog puta nije bilo riječi o nekoj izložbi već o novoj dubrovačkoj pivi Ragusa.

A što Ragusu čini jedinstvenom s nama je podijelila direktorica proizvodnje piva Nensi Vojsković Mijatović.

– Pivo je zasigurno jedno od najpopularnijih alkoholnih pića, koje uvijek iznova budi kreativnost i inspiraciju majstora pivara na nova stvaralačka djela. Željeli smo nešto pokloniti Gradu i regiji koji je odavno poznat i slavan izvan okvira svojih granica. Vođeni riječima Irskog dramatičara Georgea Bernarda Shawa: “Oni koji traže raj na Zemlji moraju doći i vidjeti Dubrovnik!” stvorili smo premium pivo dostojno grada pod Srđem. Ogrnuli smo ga bojama grada, okitili grbom i nazvali ponosno imenom Grada Dubrovnika – Ragusa. Naravno, kvalitetno pivo zahtijeva i kvalitetne sastojke – kaže Vojsković Mijatović.

– Za Ragusa premium lager odabrali smo kombinaciju četiri vrste hmelja. Rezultat takvog načina i vrste hmeljenja daje zaokruženu ugodnu gorčinu te prepoznatljivu aromu cvijeća i trave. Ragusa premium lager svijetlo je pivo donjeg vrenja s alkoholnim udjelom od 5,2 posto. Predstavlja idealan spoj slada i hmelja i posebnu pivarsku priču za koju je potrebno najmanje 40 dana da bi se osnovni sastojci čarolijom fermentacije pretvorili u vrhunski lager Ragusa – istaknula je.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist