Natrag
17.2.2019 23:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ibrica “spasio” Dubrovnik

25.7.2012 @ 10:08 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Poznati kantautor Ibrica Jusić, Dubrovčanin je koji je u noći s ponedjeljka na utorak, zadržao  18-godišnjeg Britanca koji je sa Orlandova stupa skinuo zastavu Dubrovačkih ljetnih igara. Nakon toga pozvao je policiju.

– Penjući se ulicom od Buže, vidio sam dva mladića. Jedan je u ruci nosio nekakvu tkaninu, a drugi kao da mu je čuvao stražu. Ubrzo sam shvatio da mladić nosi zastavu Ljetnih igara – istakno je. Nakon toga krenula je potjera.

– Krenuo sam prema njima. Jedan se mladić izgubio, a ja sam počeo trčati za onim koji je imao zastavu u ruci. Naganjali smo se preko Straduna, oko Katedrale, da bi u Portu je pokušao staviti u nekakvu kutiju. Tu sam ga sustigao, zaustavio i pozvao policiju – ispričao nam je Ibrica koji se te večeri vraćao kući sa svog koncerta pred klaustrom Dominikanaca.

– To vam je znak kakvi gostiju stižu u Dubrovnik, pijani šeću, a u Gradu nema nikoga da ih zaustavi – istaknuo je Ibrica dodavši:

– Što reći: Ibrica spašava Dubrovnik – zaključio je.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana