Zanimljivosti

I župski umirovljenici donirat će za most

I župski umirovljenici donirat će za most

Članovi Udruge umirovljenika Župe dubrovačke u nedjelju su u Velikoj vijećnici u zgradi Općine održali skup s ciljem uključivanja u akciju „Donirajmo sredstva za izgradnju Pelješkog mosta“.

 Predsjednik Udruge Cvijeto Cvjetković zahvalio se na velikom odazivu i interesu za sudjelovanje u akciji Udruge Pelješki most iz Zagreba koja je organizirala prikupljanje donacija za gradnju Pelješkog mosta.

Kako bi se konačno riješilo pitanje izoliranosti dubrovačkog kraja, cilj je prikupiti onoliko sredstava koliko Republici Hrvatskoj nedostaje za izgradnju mosta, te nakon neopozive odluke RH o gradnji i dogovora s Udrugom, prikupljeni novac uplatiti u državni proračun. Sudionicima su podijeljeni obrasci za donaciju, te su pozvani da izvrše uplate u skladu s vlastitim mogućnostima.

Cvjetković nije propustio priliku zahvaliti se  načelniku Općine Župa dubrovačka Silviu Nardelliju za sve što je dosad omogućio umirovljenicima u Župi dubrovačkoj, istaknuvši pritom samo neke od pogodnosti koje su pružene umirovljenicima poput financijske pomoći kroz socijalni program, uređenja prostora Udruge umirovljenika, pokrivanje troškova režija, osiguravanja sredstava za rad, korištenje općinskog autobusa.

U ime predsjedništva Udruge izrazio je potporu načelniku u osvajanju još jednog mandata na predstojećim lokalnim izborima nakon čega je uslijedio gromoglasan pljesak.

U svom obraćanju umirovljenicima Silvio Nardelli izrazio je zadovoljstvo navedenom akcijom te obećao podržati umirovljenike u daljnjem djelovanju. U budućem mandatu najavio i korekciju socijalnog programa u kojim će se umirovljenicima povećati dosadašnje mjesečne naknade te istaknuo daljnje planove za poboljšanje kvalitete života umirovljenika u Župi.

Pritom je naglasio važnost kompleksa u Kuparima gdje bi se u skoroj budućnosti trebao izgraditi dječji vrtić i dom za starije i nemoćne osobe, a s projektnom dokumentacijom krenulo bi se već na početku sljedećeg mandata.

Načelnik se u svom obraćanju osvrnuo i na značajna ulaganja od ukupno 360 milijuna kuna u turizam Župe dubrovačke koja provodi trvrtka Hoteli Dubrovačka rivijera, a odnosi se na izgradnju sadržaja Hotela Astarea, rušenje postojećeg Hotela Orlando, nakon čega slijedi i izgradnja novog hotela na toj lokaciji; kao i obnova svih objekata u njihovom vlasništvu u naselju Srebreno.

U sklopu iste investicije planira se i rušenje većeg dijela sadašnjeg Hotela Mlini, te izgradnja hotela visoke kategorije. Također je naglasio kako najave od strane Vlade RH o provođenju natječaja za hotelski kompleks Kupari nude veliki potencijal za povećanje standarda stanovnika i otvaranje novih radnih mjesta, te budući napredak i razvoj Župe dubrovačke.

Prigodan domjenak uslijedio je u pozitivnom ozračju i optimističnim pogledima u budućnost.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist