Kultura

I u Zagrebu proslavljen Paljetkov 70. rođendan

Prigodnim znanstvenim skupom u kući Arko u Zagrebu Hrvatsko društvo pisaca u utorak je proslavilo 70. rođendan akademika Luka Paljetka.

Nakon uvodne riječi Velimira Viskovića, o Paljetkovom književnom i znanstvenom opusu govorili su Tonko Maroević, Zvonimir Mrkonjić, Dunja Fališevac, Mani Gotovac, Zvonko Kovač, Helena Sablić Tomić, Iva Grgić, Stijepo Mijović Kočan, Ivo Runtić, Mira Muhoberac…

Podsjetimo, nakon proslave u Dubrovniku, Splitu i Zadru, sada je i metropola na svoj način, znanstvenim skupom, obilježila 70. obljetnicu rođenja akademika Paljetka.

Inače, akademik Paljetak, svestrani umjetnik, prozaik, slikar, redatelj, pisac kratkih priča i majstor stiha, kritičar, esejist, antologičar, književni znanstvenik, nagrađivani prevoditelj i rado čitani pisac za djecu, ovih će dana na sajmu u Puli predstaviti zbirku 'Razlozi za nepovjerenje u sustav obrane od tuče' koju mu je uoči Interlibera objavila Školska knjiga.

Zanimljivo je dodati kako se na nedavno objavljenom popisu najposuđivanijih autora u županijskim hrvatskim knjižnicama akademik Paljetak nalazi na izvrsnom jedanaestom mjestu.

Pročitajte još

NASTUP S ORKESTROM U DVORU Veliki pljesak za Luku Ljubasa

Dulist

MIDSUMMER SCENE Otkrijte tko je zanosna Shakespeareova Julija

Dulist

IZLOŽBA MATURALNIH RADOVA Mladi umjetnici ulaze u novo razdoblje, slobodno i izazovno

Dulist.hr