Aktualno

I u Dubrovniku prosvjed protiv uvođenja 5G tehnologije

I u Dubrovniku prosvjed protiv uvođenja 5G tehnologije

I Dubrovnik se pridružuje građanskoj inicijativi ‘Stop 5G Croatia’ te je organiziran prosvjed protiv uvođenja 5G tehnologije koji će se održati u subotu 25. siječnja u 11 sati ispred Sponze.
Naime, diljem svijeta građani se suprotstavljaju agresivnom uvođenju 5G tehnologije, koju, u želji za što većim i bržim profitom, nameću industrija i korporativni lobiji zanemarujući pri tom zdravstvene i sve druge potencijalne rizike.
5G GLOBAL PROTEST DAY inicijativa je STOP 5G INTERNATIONAL i prilika građanima diljem svijeta da organiziranim prosvjedima iskažu svoje neslaganje s ishitrenim uvođenjem tehnologije za koju se ne može tvrditi da je sigurna po ljudsko zdravlje, te biljni i životinjski svijet.
Građanska inicijativa „Stop 5G Croatia” dio je međunarodnog pokreta građanskih inicijativa, koje traže obustavljanje uvođenja 5G tehnologije sve dok se ne istraže njezini dugoročni biološki učinci, te utvrdi da neće biti štetnih posljedica po ljudsko zdravlje i okoliš.
Prosvjedni skupovi u Hrvatskoj održat će se u nekoliko hrvatskih gradova u isto vrijeme, a osim u Dubrovniku bit će i u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Karlovcu i Osijeku .
Iz inicijative navode kako su mnogi gradovi već obustavili uvođenje 5G tehnologije, primjerice Bruxelles, Geneva, 130 gradova i općina u Italiji, neki gradovi u Velikoj Britaniji, Irskoj, Nizozemskoj, Kanadi, Grčkoj…i broj svakodnevno raste.
-Prosvjedom ne pokazujemo da smo protiv razvoja tehnologije, ali ako se nove tehnologije primjenjuju stihijski, bez istraživanja, pravila i ikakvih kodeksa, onda smo protiv takve vrste korporativnog nasilja i hegemonije – navode iz inicijative

Foto: Facebook: Stop 5G Croatia

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist