Natrag
19.2.2019 16:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

HVIDRA organizira odlazak na prosvjed u Zagreb

6.4.2013 @ 14:23 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

U nedjelju u 12 sati  na Trgu bana Jelačića u Zagrebu bit će prilično gužvovito, jer su svoj dolazak na veliki prosvjed protiv uvođenje ćirilice u Vukovaru najavili brojni branitelji iz cijele zemlje.

Među stotinama braniteljskih udruga koje su najavile dolazak je i HVIDRA Dubrovačko-neretvanske županije. Naime, odlazak je organiziran večeras  u 21 sat, potvrdio nam je predsjednik Vitomir Bajac.

– Ide jedan autobus iz Dubrovnika i iz Ploča odlazi jedna veća grupa branitelja. Bit ćemo na prosvjedu u Zagrebu, a nakon toga se vraćamo u Dubrovnik kako bi ljudi mogli na posao. Što se tiče tog prosvjeda, riječ je o pritisku na Vladu da Vukovar ostane spomen centar Domovinskog rata. A i sami Vukovarci su uspjeli dokazati da je u Vukovaru fiktivno prijavljeno čak 5000 osoba. Želimo reći da Vukovaru ne treba ćirilica i da on mora ostati spomen centar. Nakon Sabora svih braniteljskih udruga, i mi smo se s ovog područja odlučili pridružiti prosvjedu. Premda smo daleko i treba dosta vremena za doći. Naglasio bih kako idu i branitelji iz Konavala, Župe, a ne samo Dubrovnika i Ploča – istaknuo je za duList Vitomir Bajac.
 
Podsjetimo, inicijativa je potekla od Vukovaraca koji se bore protiv uvođenja ćirilićnih natpisa u Vukovaru, a oni dolaze vlakom sa 17 vagona. Simbolično su ga nazvali Vlak mira, po onom koji je 1997. stigao u slobodni Vukovar.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana