Hrvatska

HTZ TRAŽI NOVOG DIREKTORA Zašto su izmijenjeni bitni uvjeti natječaja?

HTZ Logo

Hrvatska turistička zajednica objavila je danas natječaj za direktora svog Glavnog ureda, koji se po nekoliko uvjeta razlikuje od prijašnjih.

Osim što se zainteresirani na natječaj mogu javiti u idućih 30 dana, a ne kao dosad u 15, među osnovnim uvjetima koje kandidati moraju ispuniti za to radno mjesto su da ima završen preddiplomski i diplomski studij. Za razliku od ranije, ne traži se diploma društvenog smjera ili geografije već bilo koja. Također, nigdje se ne određuje da mandat traje četiri godine.

Kako piše Poslovni.hr, novost je i traženje preporuke prijašnjih poslodavaca koja uz ostalo mora sadržavati podatke o sposobnostima i vještinama kandidata, od komunikacijskih do organizacijskih i sposobnosti timskog rada te marketinškog pristupa poslu, pregovaranja, argumentiranja i druge.

Također je novost i da kandidati moraju priložiti i prijedlog svog programa rada turističke zajednice za jednu godinu, gdje moraju obraditi teme koje se odnose na razvoj ponude i upravljanje destinacijom, strateško planiranje i marketing, s naglaskom na marketinšku strategiju hrvatskog turizma. Uz to, u prijedlogu programa trebaju obraditi i temu reorganizacije i aktivnosti mreže predstavništva HTZ-a u inozemstvu.

U natječaju se također traži se da ima najmanje pet godina iskustva na rukovodećim poslovima te da aktivno zna jedan i poznaje bar još jedan svjetski jezik.

Od ostalih uvjeta u natječaju se navodi da kandidati moraju imati položen stručni ispit za rad u turističkom uredu, a ako nema da ga položi u godinu dana ili da ima odgovarajuću stručnu spremu i najmanje 10 godina radnog staža na poslovima u turizmu, kao i da mu nije pravomoćnom sudskom presudom ili rješenjem o prekršaju izrečena mjera sigurnosti ili zaštitna mjera zabrane obavljanja poslova iz područja turizma.

Natječaj za direktora Glavnog ureda HTZ-a objavljen je u zakonskom roku nakon što je Turističko vijeće HTZ-a na čelu s ministrom turizma sredinom veljače ove godine smijenilo dotadašnju direktoricu Meri Matešić, inače naslijednicu dugogodišnjeg direktora HTZ-a, a današnjeg predsjednika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Nika Bulića.

Ona je na toj poziciji bila oko 16 mjeseci, a među razlozima njene smjenu ministar Lorencin je uz ostalo navodio neprihvaćanje njenog izvješća o radu za prvu godinu mandata kojeg je bila obvezna podnijeti pred Vijećem, kao i općenitim neispunjavanjem aktivnosti iz programa rada i drugo.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist