Sport

HSTS NAGRADIO PRPIĆA ‘Njegov odlazak je velik gubitak za hrvatski stolni tenis’

HSTS NAGRADIO PRPIĆA 'Njegov odlazak je velik gubitak za hrvatski stolni tenis'

Hrvatski stolnoteniski savez posthumno je dodijelio priznanje Mirku Prpiću, dugogodišnjem stolnoteniskom treneru i sportskom djelatniku koji je nas je napustio sredinom svibnja ove godine.

Priznanje je dodijeljeno na redovnoj godišnjoj skupštini Hrvatskog stolnoteniskog saveza prošle subote.
-Mirko je bio naša legenda, godinama uz nas, Cavtat… Odgojio je masu igrača, veliki gubitak za hrvatski stolni tenis – istaknuo je predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš, nakon čega je održana i minuta šutnje.

Podsjetimo, Mirko Prpić rođen je 1943. godine. Svojim znanjem, radom i entuzijazmom ostavio je dubok trag u konavoskom i dubrovačkom sportu, posebno stolnom tenisu kojem je posvetio svoj čitav život.

Bio je trener brojnih generacija cavtatskih i dubrovačkih stolnotenisača te član Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor. Bio je voditelj školske stolnoteniske ekipe Osnovne škole Cavtat, kao i kapetan ekipe OŠ Cavtat Konavljanin, koja je uspješno nastupala na prvenstvima grada Dubrovnika. Za svoj cjeloživotni doprinos sportu i stolnom tenisu 2013. godine Dubrovački savez športova dodijelio mu je Nagradu za životno djelo.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist