Politika

HSS-ovci biraju između Jamba i Šenda

U Hotelu Petka u tijeku je redovna izborna skupština HSS-a Dubrovačko-neretvanske županije.

Članovi stranke biraju između dva predsjednika Stipe Gabrića Jamba kojeg je kandidiralo Predsjedništvo te Ante Šenda koji je sam skupio potpise. On je naime morao prikupiti 20 potpisa. Biraju se još i 4 potpredsjednika, tajnik, blagajnik, Nadzorni odbor, te 10 članova Županijskog odbora.
 
Skupštini nazoči i predsjednik HSS-a Branko Hrg.

– Nije dobro kad se ljudi u obitelji i državi dijele. A kada se dijele u nekoj političkoj grupaciji onda je to pogubno. Raduje me da vidim na izbornoj skupštini predstavnike svih stranaka koje ovdje djeluje. Hvala vam na dolasku i čestitke našoj županijskoj organizaciji HSS-a što ste okupili prijatelje iz ostalih stranaka. Nakon što se završi politička utakmica mormao sjesti za stol, sa svojim idejama i stavovima i pokušati nešto graditi. Danas se često spominje da je hrvatskog društvo podijeljeno. No, vi ovdje pokazujete da niste podijeljeni i nije dobro kad se pokušava plasirati priča o podjeli u hrvatskom društvu. Volja većine je ono što moramo zastupati. Kad ona bude iznijeta, izglasana onda je moramo poštivati i nedozvoljavati nikakve podijele. Zato je bilo bitno da ovaj referendum ovako prođe jer bez braka muškarca i žene dugoročno nema djece, a što ćemo kad nema mladosti koja će nastaviti raditi ono što je dobro napravljeno, pa i ispraviti naše pogreške – istaknuo je Hrg.
 
 
 Okupljene su pozdravili i Luce Gvozden iz HSU-a, Mario Tevšić iz HNS-a, iz bošnjačke nacionalne manjine Esad Čustović, glavni tajnik HSS-a Ilija Čorić, Davor Penić predsjednik županijskog SDP-a te župan Nikola Dobroslavić.

Pročitajte još

UZ PODRŠKU SDP-a Milanović u utrci za Pantovčak

Dulist

SRĐEVCI O GUP-U ‘Vrijeme prolazi, beton ždere prostor, a mafija zarađuje’

Dulist

SRĐEVCI Gradonačelniče, zar baš ne znate izabrati trenutak za politikanstvo?

Dulist