Zanimljivosti

‘HOUR OF CODE’ Preko 150 osnovnoškolaca sudjelovalo u Futurinim radionicama

Informatički klub Futura je u sklopu rada svog Code Club-a u protekla dva tjedna održao osam gostujućih Hour of Code radionice, na kojima je sudjelovalo preko 150 učenika osnovnih škola.

Ove godine su u projektu sudjelovale Osnovna škola Mokošica, Osnovna škola Ivana Gundulića i Osnovna škola Cavtat. Radionice su provedene kao dio najvećeg svjetskog edukacijskog događaja, Sata kodiranja (Hour of code) koji se održavao u sklopu tjedna Computer Science Education Week. Sat Kodiranja je globalni pokret u kojem sudjeluje stotine milijuna učenika u preko 180 zemalja. Ove godine je bilo preko 220.000 prijavljenih događaja u cijelom svijetu, te preko 300 prijavljenih događaja u Hrvatskoj.

Za razliku od prošlih godina kada bi Informatički klub Futura u Satu kodiranja sudjelovao u sklopu radionica na Sveučilištu u Dubrovniku, ovaj put su odlučili da pođu u goste osnovnim školama na širem dubrovačkom području, da bi što više učenika sudjelovalo u Satu kodiranja. U Osnovnoj školi Mokošica su održane četiri radionice: dva sedma razreda, te po jedan treći i drugi razred. U Osnovnoj školi Ivana Gundulića su održane tri radionice: jedan četvrti razred i dva treća razreda, a u Osnovnoj školi Cavtat jedna radionica za učenike petih razreda. Učenici nižih razreda su uspješno napravili svoje prve korake u programiranju, a učenici viših razreda su nadogradili svoje znanje uz zanimljive Hour of Code lekcije. Na kraju svake radionice učenici su dobili prigodne božićne poklone i certifikate o uspješnom odrađenom Satu kodiranja.

Iz Future se nadaju da će se dogodine odazvati i druge škole, te ugostiti Hour of Code radionice programiranja. S ovogodišnjim radionicama i s preko 150 učenika osnovnih škola koji su sudjelovali u radionicama i zaradili svoje certifikate o uspješnom odrađenom Satu kodiranja odrađen je najveći Sat kodiranja na dubrovačkom području otkada je krenula inicijativa Hour of Code.

Informatički klub Futura je Hour of Code radionice organizirao i realizirao u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Danas se slavi blagdan Gospe od Orašca

Dulist

OD 1. SRPNJA Ryanair ponovno prometuje na liniji Dublin – Dubrovnik

Dulist

Očišćen okoliš Ville Aurore i odmarališta na Jakljanu, kreće druga faza revitalizacije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija