Aktualno

Hoćemo li dobiti i lipu od 3 milijarde?

Ministar turizma Veljko Ostojić zadovoljno trlja ruke. Zadovoljan je dosadašnjim tijekom turističke sezone, ali i očekivanjima za posezonu. Napomenuo je i kako će, prema najavama touroperatora i agencija, ovo biti jako, jako uspješna sezona.

I tada je spomenuo kako će se iduće godine u hrvatski turizam investirati između 2,5 do 3 milijarde kuna, od čega 1,5 milijardi putem kredita HBOR-a.

Stanovnicima juga Hrvatske, s čak tri potpuno devastirane hotelske kuće, jednom djelomično devastiranom i jednim potencijalni turističkim biserom, onim na Prevlaci, ostaje samo nada kako će se od tog silnog novca nešto uložiti i na širem dubrovačkom području. Prema najavama, hoće barem u hotelima Lukšić grupacije, jer je tako danas ministru najavio Davor Lukšić.

Ministra turizma Veljka Ostojića stoga i ovog puta podsjećamo kako se još čeka raspisivanje toliko najavljivanog natječaja za devastirane Kupare, koje je i sam nedavno posjetio. A gdje su tek Hoteli Srebreno, Belvedere u stečaju, Hoteli Plat, Prevlaka…

O svima njima pisali smo u prošlotjednom tiskanom izdanju duLista, a povod nam je bio Vladin katalog za ulaganja u turizam kao podloga za privlaćenje investitora.

Pročitajte još

Pripazite ispred Mercantea, kamioni ‘razvalili’ asfalt!

Dulist

Vlada povećala kvote za uvoz radne snage za 3000 radnih dozvola

Dulist

LJETO U VALAMARU Night at the Oscars i animirani filmovi u Parku Maslinata

Dulist