Aktualno

HNS U SUZAMA ‘Vlahušić je žrtva političke egzekucije HDZ-a i Mosta’

HNS U SUZAMA 'Vlahušić je žrtva političke egzekucije HDZ-a i Mosta'

Središnji ured Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati nakon objave odluke Ustavnog suda o dopunama Zakona o lokalnim izborima uputio je propćenje za medije gdje navode kako oštro izražavaju protivljenje. Za to su naveli i nekoliko činjenica.

– Ustavni sud je 24. rujna 2015. godine razmatrao zabranu kandidiranja osoba osuđenih za počinjenje kaznenih djela na izborima za Hrvatski sabor. Ustavni sud je tada ukinuo odredbe zakona koje se odnose na zabranu kandidiranja za počinitelje kaznenih djela zloupotrebe položaja i ovlasti i zaključio da zabrana kandidiranja mora biti razmjerna težini počinjenog kaznenog djela. S obzirom da u presudi Andru Vlahušiću stoji da je osuđen šest mjeseci uvjetno i s obzirom da nije imao osobne koristi, niti je bilo štete za Dubrovnik, zabrana kandidiranja nije razmjerna težini počinjenog djela. Podsjećamo i da se Andro Vlahušić sam prijavio DORH-u. Nadalje, Venecijanska komisija smatra kako se zabrana kandidiranja mora temeljiti na kaznenoj osudi za teško kazneno djelo, što se ne može izjednačiti sa slučajem Andra Vlahušića. Sukladno stavu Venecijanske komisije, Ustavni sud je u rujnu 2015. godine ukinuo zabranu kandidiranja za počinitelje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, no danas, u travnju 2017. godine, manje od dvije godine poslije, mijenja svoj stav.

Zbog ovakvog promijenjenog stava Ustavnog suda Andro Vlahušić sutra može biti kandidat za saborskog zastupnika, premijera ili predsjednika države, ali ne može biti gradonačelnik Dubrovnika.
Iz svih navedenih činjenica, jasno je da je Andro Vlahušić žrtva političke egzekucije HDZ-a i Mosta – isključivo za lokalne izbore 2017. Time je, ujedno, Andro Vlahušić jedini čovjek u Hrvatskoj za kojeg je pisan poseban Zakon kako bi ga spriječio u kandidaturi, jer ga se jedino tako, dokazano, može pobijediti.
Riječ je o neviđenom načinu obračunavanja s političkim protivnicima, no HNS će imati svog kandidata jer ljudi dokazano žele nastavak uspješnog razvoja Dubrovnika pod vodstvom liberala – priopćenje je HNS-a.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist