Politika

HNS ‘Pozivamo gradonačelnika da ispravi grešku. Moraju se izdvojiti sredstva za djecu Mokošice’

HNS 'Pozivamo gradonačelnika da ispravi grešku. Moraju se izdvojiti sredstva za djecu Mokošice'

Konferencija za medije na temu uvođenja ‘Škole za život’ u OŠ Mokošica održala se danas u prostorijama ŽO HNS-a.

Podsjetimo, predsjednik dubrovačkog HNS-a nije podržao proračun na proteklom Gradskom vijeću jer nije prihvaćen njihov amandan o donaciji 300 tisuća kuna OŠ Mokošica za sudjelovanje u eksprimentalnoj primjeni novog kurikuluma. Tada je gradonačelnik među ostalim istaknuo ‘kako je sad kasno i da škola ne može ući u projekt ove godine’.

Predsjednik dubrovačkog HNS-a i gradski vijećnik Miho Obradović istaknuo je kako je s čuđenjem prihvatio izjavu kako gradonačelnik ne može prihvatiti amandman. Tvrdi kako nije kasno. Pokazao je e-mail u kojem Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja ističe kako ‘nisu potrebne nove suglasnosti jer se škola već prijavila za sudjelovanje u eksperimentalnom programu i poslala svu traženu dokumentaciju’.

– Kako ističe pomoćnica, potrebna je samo potvrda od strane grada Dubrovnika o spremnosti preuzimanja financijskih obaveza za opremanje škole, putne troškove… Ukoliko se sredstva za sufinanciranje osiguraju nema nikakvog razloga da OŠ Mokošica ne uključimo u ekspreimentalni program – rekao je Obradović.

Potpredsjednica dubrovačkog HNS-a Nataša Gabričević naglasila je kako je Grad Dubrovnik izdvaja ogroman novac za potporu i pomoć državnim institucijama.

– A 300 tisuća kuna zvuči jako puno. No to je samo 0,04 posto za djecu Mokošice. Pozivamo gradonačelnika da se ispravi greška. Odgovor Ministarstva jasno govori koja je procedura i na koji način možemo pomoći. Grad Dubrovnik mora izdvojiti 0,04 posto proračunskih sredstava za djecu Mokošice – zaključila je Gabričević.

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist