SportUrednički izbor

Hezonja odabrao Draženov broj 44. Ovo mu je poručila Biserka Petrović

Hezonja odabrao Draženov broj 44. Ovo mu je poručila Biserka Petrović

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja uzeo je u svom novom klubu Portlandu dres s brojem 44, koji je svojedobno u tom klubu nosio veliki Dražen Petrović.

Dubrovčanin je za Tral Blazerse potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 3,6 milijuna dolara, a na društvenim mrežama prisjetio se potom Dražena Petrovića, koji je krajem 80-ih i početkom 90-ih godina 20. stoljeća igrao tamo. Nekoliko dana kasnije odlučio je uzeti dres s ‘Draženovim brojem’, kako prenosi HRT.

– Jasno je kako je Dražen jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena, imam ogroman respekt prema njemu. Put se nastavlja i drago mi je da sam ja na njemu. Njegov brat bio mi je trener u reprezentaciji i puno sam ga ispitivao o njemu, rekao je na predstavljanju u Portlandu.

Oglasila se i Draženova majka Biserka Petrović, koja baš i nije oduševljena. Kako je istaknula tportal, drago joj je što je Mario izabrao broj 44 ‘da sve podsjeti na mog Dražena i trag kakav je ostavio u NBA ligi’.

-Ipak je Portland klub koji ga je draftirao i u kojem je odigrao prve NBA utakmice. No, ovim putem bih mu poručila kako bih željela da se Mario redovito odaziva u hrvatsku reprezentaciju kao što je to radio Dražen. Bilo bi lijepo da tako razmišlja. Ipak je u bilo kojem sportu reprezentacija svetinja – rekla je.

Izvor: HRT/tportal

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist