Zanimljivosti

Helikopterom HRZ-a prevezena beba u inkubatoru

Helikopterom HRZ-a prevezena beba u inkubatoru

Posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) iz sastava 93. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a prevezla je u ponedjeljak 18. studenoga oko ponoći prijevremeno rođenu bebu iz bolnice Dubrovnik do KBC-a Split, javlja nam ZC 112.

Letačka posada je najprije sletjela na helidrom splitskih Firula po inkubator u kojem je beba prevezena helikopterom Mi-8 MTV do Splita. Bila je ovo druga beba prevezena u inkubatoru u ovom mjesecu, a posada ETH bila je u sastavu kapetan satnik Dalibor Ivelja, kopilot poručnik Filip Petrinjak te tehničari letači nadnarednik Mladen Delić i desetnik Frane Franić.

Prijevoz tek rođenih beba s juga Hrvatske uz pomoć helikoptera HRZ-a i PZO-a dio je bolničkog projekta KBC-a Split 'K sebi' gdje se zbog potreba hitnog zbrinjavanja koriste letačke posade Eskadrile transportnih helikoptera iz Divulja zahvaljujući kojem se djeci na najbrži mogući način pruža potrebita medicinska pomoć i skrb.

Ovo je bio 455. pacijent koje su letačke posade iz Divulja prevezle u ovoj godini što je najveći broj godišnjih medicinskih prevoženja od 1993. godine.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist