Natrag
16.11.2018 17:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

HDZ u vodstvu!

5.9.2014 @ 21:01 Dulist Hrvatska

Podijelite:

Prema posljednjem redovitom mjesečnom istraživanju Crodemoskop – HDZ je u sve izraženijem vodstvu. Zaustavljen je negativni trend potpore SDP-u koji se nalazi na drugom mjestu, treće drži ORah, četvrto Hrvatski laburisti.

Tako HDZ početkom rujna bilježi izbor od 25,1% (prema 24,5% iz kolovoza, ali i 22% iz prošlogodišnjeg rujna). SDP je drugi na ljestvici preferencija stranaka s izborom od 20,9% (prema 20,3% prije mjesec dana, odnosno 25,1% prije godinu dana). Uz ove dvije stranke izborni prag na nacionalnoj razini prelazi još samo Orah, stranka Mirele Holy koja se učvrstila na trećem mjestu (ovaj put s izborom od 13,9% prema 13,6% iz kolovoza).

Predsjednik Ivo Josipović i dalje je najpozitivniji političar, drugo mjesto zauzela je Mirela Holy, iza koje je Kolinda Grabar Kitarović. Na listi najnegativnijih nema većih promjena. Vodi Zoran Milanović s 33,5%. U stopu ga slijedi Tomislav Karamarko, na treće mjesto građani su stavili sve političare. Rad Vlade ne podupire sve više građana – ovaj mjesec njih 66,5 posto. Njezin rad ocijenjen je čistom dvojkom. Nešto bolji učenik je Sabor, a najbolji je predsjednik države s ocjenom 3,4.

Gospodarski problemi najvažnija su tema za većinu hrvatskih građana – njih 30%. Druga najvažnija, smatra 14% građana, sukobi su u Ukrajini.

 

izvor: hrt.hr

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana