Politika

HDZ PORUČIO ‘Kristić zaobilazi istinu i ima dvostruka mjerila’

Gradski odbor HDZ-a uputio je Kristiću još jedno priopćenje te tako reagirao na njegove prethodne navode, a sve vezano za goruću temu bankomata na Stradunu. Priopćenje HDZ-a prenosimo u cijelosti.

-Ponekad se zaista treba sjetiti one izreke o tome kako ‘papir trpi sve’ ili one ‘koga svrbi taj se i češe’. Upravo kroz te dvije izreke možemo opisati promptnu reakciju MOST-ovca Mara Kristića na naše ukazivanje na njegova dvostruka mjerila- od bankomata preko urbanističkih planova do trgovine stanovima u nekretninama koje se tek planiraju graditi.

Niti riječju nije demantirao svoja dvostruka mjerila niti svoje poduzetničke aktivnosti vezane za gradnju i građevinske parcele na kojima gradi njegova bivša tvrtka Dubrovački automobili preko BiH poduzetnika. Jasno nam je i zašto. Budući se Kristić nastoji u javnosti prikazati kao spasitelj i javnog interesa i prostora općenito, nikako mu ne odgovara da ga se prikaže onakvim kakvim jest- mešetarem nekretnina i zagovornikom isključivo osobnih interesa (i interesa njegovih partnera i prijatelja). No, maske su odavno pale i većini naših sugrađana, pa i vašim dojučerašnjim političkim partnerima ‘srđevcima’, jasno je da je riječ o čovjeku koji ne preza ni od čega da bi zadovoljio vlastiti interes. Pa, ako je pritom nužno promijeniti četiri-pet političkih stranaka – nema veze.

Također, ponavljanjem laži o ‘dubrovačkom dogovoru’ Kristić nastoji prikriti tko je zapravo poslao taj isti dogovor u povijest. Upravo je ovaj sastav Gradskog odbora HDZ-a raskinuo taj dogovor! A Kristić valjda nastoji prikazati sebe kao junaka koji je to izveo sam- možda onom prijetnjom vijećnicima da će im ‘suditi ulica’?!

Dakle, o Kristićevom moralu nije vrijedno govoriti. Njegova djela sama za sebe govore. A oko bankomata koje Kristić kao član Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela dopušta, a zatim se javno pravi da se buni protiv njih- ako je zaista protiv bankomata imat će priliku to i dokazati. Naime, može podržati dopis gradonačelnika koji od Zaklade traži da uklone sve bankomate sa svojih prostora. No, poznavajućinačin Kristićevog rada to bi na neki način bilo suludo očekivati. Ipak, i tu postoji rješenje. Ako se ne slaže s većinskim stavom UV-a Zaklade- Kristić može podnijeti ostavku. Tek u taj scenarij sumnjamo, znajući koliko su Blaga djela značajna Kristiću. No, uskoro ćemo doznati što će ovaj licemjerni političar zaista učiniti – stoji u priopćenju GO HDZ-a.

Pročitajte još

OBJAVIO PREMIJER PLENKOVIĆ Dubrovkinja kandidatkinja Vlade za povjerenicu Europske komisije

Dulist

SRĐEVCI O ‘IZLIKAMA’ GRADONAČELNIKA ‘U najmanju je ruku uvreda zdravom razumu’

Dulist

IVAN MASLAĆ ‘Vrijeme je da zagospodarimo prostorom ispod zemlje’

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija