Politika

HDZ PORUČIO ‘Kristić zaobilazi istinu i ima dvostruka mjerila’

HDZ PORUČIO 'Kristić zaobilazi istinu i ima dvostruka mjerila'

Gradski odbor HDZ-a uputio je Kristiću još jedno priopćenje te tako reagirao na njegove prethodne navode, a sve vezano za goruću temu bankomata na Stradunu. Priopćenje HDZ-a prenosimo u cijelosti.

-Ponekad se zaista treba sjetiti one izreke o tome kako ‘papir trpi sve’ ili one ‘koga svrbi taj se i češe’. Upravo kroz te dvije izreke možemo opisati promptnu reakciju MOST-ovca Mara Kristića na naše ukazivanje na njegova dvostruka mjerila- od bankomata preko urbanističkih planova do trgovine stanovima u nekretninama koje se tek planiraju graditi.

Niti riječju nije demantirao svoja dvostruka mjerila niti svoje poduzetničke aktivnosti vezane za gradnju i građevinske parcele na kojima gradi njegova bivša tvrtka Dubrovački automobili preko BiH poduzetnika. Jasno nam je i zašto. Budući se Kristić nastoji u javnosti prikazati kao spasitelj i javnog interesa i prostora općenito, nikako mu ne odgovara da ga se prikaže onakvim kakvim jest- mešetarem nekretnina i zagovornikom isključivo osobnih interesa (i interesa njegovih partnera i prijatelja). No, maske su odavno pale i većini naših sugrađana, pa i vašim dojučerašnjim političkim partnerima ‘srđevcima’, jasno je da je riječ o čovjeku koji ne preza ni od čega da bi zadovoljio vlastiti interes. Pa, ako je pritom nužno promijeniti četiri-pet političkih stranaka – nema veze.

Također, ponavljanjem laži o ‘dubrovačkom dogovoru’ Kristić nastoji prikriti tko je zapravo poslao taj isti dogovor u povijest. Upravo je ovaj sastav Gradskog odbora HDZ-a raskinuo taj dogovor! A Kristić valjda nastoji prikazati sebe kao junaka koji je to izveo sam- možda onom prijetnjom vijećnicima da će im ‘suditi ulica’?!

Dakle, o Kristićevom moralu nije vrijedno govoriti. Njegova djela sama za sebe govore. A oko bankomata koje Kristić kao član Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela dopušta, a zatim se javno pravi da se buni protiv njih- ako je zaista protiv bankomata imat će priliku to i dokazati. Naime, može podržati dopis gradonačelnika koji od Zaklade traži da uklone sve bankomate sa svojih prostora. No, poznavajućinačin Kristićevog rada to bi na neki način bilo suludo očekivati. Ipak, i tu postoji rješenje. Ako se ne slaže s većinskim stavom UV-a Zaklade- Kristić može podnijeti ostavku. Tek u taj scenarij sumnjamo, znajući koliko su Blaga djela značajna Kristiću. No, uskoro ćemo doznati što će ovaj licemjerni političar zaista učiniti – stoji u priopćenju GO HDZ-a.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist