Politika

HDZ ODGOVORIO NA PROZIVKE HNS-A: ‘Dušebrižniku’ Obradoviću Google je najveći neprijatelj!

HDZ ODGOVORIO NA PROZIVKE HNS-A: 'Dušebrižniku' Obradoviću Google je najveći neprijatelj!

Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik na čijem je čelu Mato Franković odgovorio je na prozivke HNS-a i Miha Obradovića zbog kaosa nastalog, kako su naveli u priopćenju, dolaskom većeg broja gostiju s kruzera.

-Predsjednik dubrovačke podružnice HNS-Liberalni demokrati Miho Obradović prozivanjem gradske uprave da je krivac za navodni kaos zbog dolaska ‘više kruzera i 8000 putnika na njima’, osim preuveličavanja zaista minimalnih gužvi po prometnicama, uspio se u nečemu približiti svom političkom mentoru i bivšem gradonačelniku Andru Vlahušiću. A približio mu se po tome što im je obojici Google postao najveći neprijatelj. Naime, iako se Obradović, na valu medijskog širenja kaosa i panike zbog uobičajenih gužvi prilikom sezone kruzera, nastoji prikazati kao dušebrižnik svih naših sugrađana, jasno je da je samo običan demagog – navode iz HDZ-a u priopćenju te nastavlja:

-Naime, HNS i njegov tadašnji gradonačelnik u kolovozu 2013. godine organizirali su konferenciju za medije na kojoj se ponosno hvale činjenicom da je u Grad na šest kruzera u jednom danu uplovilo čak 16 tisuća turista te 6 tisuća članova posade. Novinarima se tada govorilo o ‘normalnosti’ gužvi, da se turizam skoro pa sljubljuje s gužvom, najavljivalo se stizanje broja putnika koje je imala Barcelona te je iznesena projekcija kako će do 2020. u Grad moći doći čak 20 tisuća tih dnevnih posjetitelja. Pao je HNS s vlasti više nego uvjerljivom voljom građana, pa se promijenio vizir kroz koji se gleda na putnike s kruzera. I sada najednom upola manje turista s kruzera, od tih 16 tisuća s kojima se HNS hvalio kad je bio na vlasti, predstavlja problem. Sada se ne poziva građane na strpljenje niti se hvali koordinacija, istovjetna sadašnjoj, s Lučkom upravom, prometnim redarstvom, policijom. Sada je sve kaos i dokaz nesposobnosti.

A, razlika je samo u tome što HNS više nije na vlasti. Razlika je i u tome što je nova gradska uprava poduzela čitav niz mjera da ublaži probleme koji su se pojavili na prometnicama zbog putnika s kruzera, upravo kroz projekt „Poštujmo Grad!“, te je nizom pregovora s čelnicima kruzerske industrije za sezonu 2019., prvu moguću za takve poteze obzirom na zatečene ugovore, zaista svela probleme na najmanju mjeru. A to će se u svoj punini osjetiti tijekom sljedeće sezone.

Obezvrjeđivati napore svih uključenih u koordinaciju prijevoza putnika s kruzera, likovati nad stvarima kojima si se u dvostrukom obimu hvalio i radovao, vidjeti kaos tamo gdje ga nema – to može samo netko tko nikada i nije želio ništa dobro svom Gradu ni svojim sugrađanima – priopćenje je gadskog HDZ-a.

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist