Sport

HAS posthumno dodijelio priznanje Zvonku Radovanoviću

HAS posthumno dodijelio priznanje Zvonku Radovanoviću

Veliki tjedan hrvatske atletike kojim se željelo proslaviti povijesni uspjeh u ovoj godini, a posebno tri osvojene olimpijske medalje na Igrama u Rio de Janeiru, završio je svečanom večerom KRAŠ CROATHLETICS GALA koju je organizirao Hrvatski atletski savez.

Na održanoj večeri na kojoj su proglašeni najbolji hrvatski atletičari i atletičarke posebno priznanje dobio je i dugogodišnji trener Atletskog kluba Dubrovnik, Zvonko Radovanović, kojemu je Hrvatski atletski savez posthumno dodijelio priznanje za izniman doprinos hrvatskoj atletici.

Priznanje je uručio Stjepan Ljatifi, dopredsjednik Hrvatskog atletskog saveza, a preuzela ga je supruga pokojnog Zvonka, Branka Radovanović, također dugogodišnja trenerica Atletskog kluba Dubrovnik.

Zvonko Radovanović preminuo je 22. veljače 2011. u 62. godini života. Bio je trener, veliki stručnjak, profesor atletike, a kraljica sportova bila je njegov život. Do posljednjeg trenutka, dok je imao snage, unatoč teškoj bolesti, odlazio je na lapadsku šljaku i radio s brojnom dubrovačkom djecom. Odlaskom Zvonka Radovanovića dubrovačka, ali i hrvatska atletika ostali su bez velikog stručnjaka i vrijednog trenera koji je živio za svoj sport i svoju djecu (atletičare i atletičarke).

Na svečanoj gala večeri hrvatske atletike osim Olimpijskog uspjeha proslavljene su i osvojene medalje na Europskim i Svjetskim natjecanjima. Na Europskom prvenstvu u Amsterdamu osvojena je jedna zlatna (Sandra Perković) i jedna brončana (Sara Kolak) medalja te još dva finala (Ivan Horvat i Stipe Žunić) dok je na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu Filip Mihaljević osvojio brončanu medalju, a Andrea Ivančević je bila četvrta u finalu.

Svečanoj gala večeri uz najbolje hrvatske atletičare, atletičarke, trenere i atletske djelatnike bili su prisutni i gosti iz inozemstva, dopredsjednik Svjetske atletske federacije i legendarni skakač s motkom Sergej Bubka, predsjednik Europske atletike Svein Arne Hansen, dopredsjednik Europske atletike i predsjednik ABAF-a Dobromir Karamarinov te Gregor Benčina član savjeta EA. Sergej Bubka i Svein Arne Hansen uručili su i posebne plakete IAAF-a i EA Hrvatskom atletskom savezu koje je primio predsjednik HAS-a Ivan Veštić.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist