Natrag
12.12.2018 01:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

Gundulićev ljetnikovac dobio 3D model

9.5.2012 @ 9:33 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Renesansni vrt ljetnikovca Gundulić u Gružu dobio je svoj 3D model na Google earthu. Autor je naš sugrađanin Stjepan Ujdur koji je model radio uz stručne savjete dr. Bruna Šišića.

 
Na službenim stranicama Google eartha na Warehouse 3D Gallery postavljen je 3D model pod nazivom 'Part 1. Renesansni vrt vile Gundulić, Dubrovnik,Hrvatska', a njega, kao i ostale Ujdurove 3D modele, među kojima su Knežev dvor, palača od Sigurate…, možete pogledati  na sljedećem linku:
 
http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=c5322330f4a4f4416ff7a0ae2e140e72
 
– Ovo je prvi dio kompleksa 'Renesansnog vrta Gundulić' na kojemu su obuhvaćene građevine u prednjem dijelu i zapadni zid. U pripremi je drugi dio na kojemu će biti zidovi sa sjeverne, istočne i južne strane te vidikovac na istočnom zidu. Dalje će se vršiti rekonstrukcija izvornog sadržaja renesansnog vrta za floru. Sada nije moguće reći u koliko će dijelova biti postavljena, jer je uvjetovano poštivanjem standarda kod izrada 3D komponenti za floru. Kako vidite, vrt će biti postavljen u više modela koji će se na Google earthu na geo poziciji u Gružu spojiti u jednu cjelinu i tako će biti napravljen kompletan vrt – navodi autor ovog zanimljivog 3D modela.
 
Postavljanjem modela na stranicu Warehouse 3D Gallery pokrenut je postupak za pregled, reviziju, modela na Google earthovoj komisiji koja će ga, nakon pozitivnog mišljenja i ocjene, staviti na Google earth i tada će biti dostupan široj javnosti.
 
Svakako je riječ o zanimljivom doprinosu Stjepana Ujdura koji će biti dodtupan milijunima korisnika Google eratha.
 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana