Natrag
16.2.2019 20:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

Gromovi izazvali požare diljem Županije

23.7.2012 @ 12:39 Andrea Falkoni Račić Crna kronika
1;1

Podijelite:

Udari groma sinoć su bili presudni za požare na više lokacija u našoj Županiji, a njihovom rasplamsavanju pridonio je vjerujemo i jak vjetar.

Prema izvješću PU dubrovačko-neretvanske noćas u vremenu od 23 do 00.20 sati uslijed udara groma izbilo je više požara i to u Orebiću, na Mljeti i na Korčuli.

Oko ponoći izbio je požar na predjelu Mokalo kod Orebića kojeg su pripadnici DVD Orebić ugasili u 1.30 sati. Izgorjelo je oko 300 m2 niskog raslinja, bez materijalne štete.

Oko 23 sata u blizini Rope na Mljetu izbio je požar koji je ugašen u 23.50 od strane JVP Mljet. Izgorjelo je oko 2 500 m2 niskog raslinja, a također se uslijed udara groma u blizini Blata na Mljetu zapalio drveni stup od struje koji je djelomično nagorio.

Na Korčuli su izbila dva požara, i to oko 00.20 sati u blizini Zavalatice kod Čare koji je intervencijom DVD Korčula i Smokvica ugašen u 2 sata. Izgorjelo je oko 100 m2 niskog raslinja, bez materijalne štete. U isto vrijeme, na predjelu Višnja kod Smokvice izbio je požar koji je ugašen u 4 sata. Izgorjelo je oko 1 000 m2 niskog raslinja, bez materijalne štete.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana