Grad

GRADSKO VIJEĆE: ‘Normalni građani’ nemaju što šnjuhat zbog privatnosti

GRADSKO VIJEĆE: 'Normalni građani' nemaju što šnjuhat zbog privatnosti

Od novog vijećnika, rebalansa proračuna do ‘Big brothera’ u Dubrovniku, koncesije u bescjenje Pašalićevom krupnom kapitalu do spomenika braniteljima i žrtvama Holokausta. Sve to i puno više očekuje ‘drage gledatelje’ kako im vole tepati vijećnici na novoj sjednici Gradskog vijeća zakazanoj za subotu 12. prosinca u 10 sati. Po 11. put u ovom sazivu 24 pametne glave donijet će životno važne odluke za građane.

Proračun od 369 milijuna kuna

Nakon imenova novog vijećnika ide standardna plejada više ili manje smislenih vijećničkih pitanja, a potom dolazi na red i rebalans proračuna za ovu godinu. Inicijalni plan od 357 i kusur milijuna kuna povećan je za 12.5 milijuna kuna tako da će proračun za ovu godinu na koncu iznositi 369 784 500 kuna. Među stavkama proračuna vrijedi istaknuti kako će ukupno na plaće zaposlenih u Gradu i ostalim proračunskih korisnika poći čak 110 milijuna kuna, što neznatno smanjenje u odnosu na planiranih 111 390 000 kuna. Zanimljive su i stavke po Upravnim odjelima, pa će tako rebalansom u UO za poduzetništvo, turizam i more…

U koji se projekt od 60 tisuća kuna sada iznenadno prebacuje 1.4 milijuna, zbog čega se uvodi video nadzor u Gradu, te kome se dižu spomenici doznajte u tiskanom izdajnu DuLista.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović