Aktualno

‘Gradonačelnik nam je pobjegao, dođite svi u 14.30 pred Gradsku vijećnicu!’

Prosvjed pred kućom dubrovačkog gradonačelnik Andra Vlahušića je završen.

Ogorčeni građani, ljubitelji životinja i volonteri Društva za zaštitu životinja Dubrovnik razišli su se jer gradonačelnika nisu dočekali. Tim povodom okupljenima se obratila Anica Sambrailo, predsjednica Društva za zaštitu životinja, pozvavši sve na novi prosvjed pred Gradskom vijećnicom.

– Dragi prijatelji, ljubitelji životinja, branitelji i svi ostali koji ste tu, od srca vam zahvaljujem u ime Društva za zaštitu životinja, u ime svih životinja kao i u ime svih onih ljudi koji možda ne smatraju da životinje trebaju imati ovakav publicitet, ali su svjesni činjenice da ne smiju biti po našim ulicama. Ulice moraju biti mirne, čiste, uredne, a životinje na nekoj primjerenoj lokaciji. Naravno ne na Žarkovici jer tamo treba biti turistički objekt. Gradonačelnik nam je očito pobjegao. Je li pobjegao u vozilu hitne pomoći ili nekom drugom automobilu ne znam, znamo da je pobjegao i mislim da nema smisla da dalje ovdje stojimo. Ovim je samo pokazao da je nastavio svoju tradiciju iz ’90-ih godina kad nije smio bježati, a bježao je. Možda mu je Sveti Petar poslao čvorugu i rekao da se povuče u neki od kafića – rekla je Anica Sambrailo, pozvavši sve da se u velikom broju okupe u 14.30 sati pred Gradskom vijećnicom.

– Pozivam vas da danas damo podršku svim onim kvalitetnim gradskim vijećnicima, a imamo ih puno. Mislim da je Andro Vlahušić sa svojom balicom manjina. Podržite nas u 14.30 na Stradunu, pokažimo ispred Gradskog vijeća da smo odlučili da nam moraju vratiti životinje, da moraju napraviti sklonište, odnosno da ovaj gradonačelnik mora shvatiti da mu je zakonska obveza brinuti o svim ranjivim skupinama, naravno uključujući i životinje, a ne samo o svojim osobnim interesima. Od srca vam hvala, nikad vam ovo nećemo zaboraviti – zaključila je Sambrailo.

Pročitajte još

ISTRAŽILI SMO Privatni smještaj ‘pojačan’ s 370 postelja

Andrea Falkoni Račić

‘ANA U GRADU’ Do Srđa s dva autobusa, najavljena i privremena prometna regulacija

Dulist

TREBA LI I DUBROVNIK OVAKO? I belgijski gradić Brugge odlučio stati na kraj turističkoj gužvi

Dulist