Grad

Gradonačelnik najavio nove kapacitete u domovima umirovljenika

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković primio je predstavnike Hrvatske stranke umirovljenika – predsjednika Silvana Hrelju, predsjednika ŽO Splitsko-dalmatinske županije generala Veselka Gabričevića te predsjednicu dubrovačkog ogranka stranke Olgu Muratti.

Gradonačelnik je goste izvijestio o aktivnostima i projektima za umirovljenike koje Grad provodi, a posebno je istaknuo ulaganja u domove umirovljenika naglasivši kako bi u rujnu ove godine trebali početi radovi na Domu umirovljenika u Gružu, kao prvi korak u rješavanju nedostatka kapaciteta u domovima. Ujedno je najavio i aktivnosti vezano uz budući novi dom ispod Opće bolnice Dubrovnik.

‘Arhitektonski fakultet u Zagrebu upravo izrađuje idejno rješenje za budući dom umirovljenika, koji bi trebao imati 200 kreveta za stalne korisnike te po još 50 kreveta za demanentne osobe i osobne na dnevnom boravku. Očekujemo uskoro prezentaciju idejnog rješenja i onda ćemo vidjeti u kojem smjeru dalje ići s projektom’, kazao je gradonačelnik Franković.

Olga Muratti predstavila je projekt osnivanja Vijeća umirovljenika, na kojem Grad radi, a koje bi okupilo predstavnike Matice i Sindikata umirovljenika, umirovljeničkih domova te predstavnike Grada Dubrovnika, te razmatralo prijedloge projekata vezanih za potrebe umirovljenika.

Pročitajte još

ČLAN STE UDRUGE ILI ORGANIZACIJE? Pošaljite svoj prijedlog obilježavanja Feste Parca

Dulist

POTPISAN UGOVOR Getaldići dobivaju jednosmjensku nastavu, adaptira se zgrada u Ul. Ilije Sarake

Dulist

GRAD DUBROVNIK O BOURBONU Monitoring i opažanje na ugrađenoj opremi provodit će se dvije godine

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija