Natrag
21.6.2018 14:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

„Gradologija“ posvećena Gradu

6.7.2012 @ 13:02 Andrea Falkoni Račić Kultura
2;2

Podijelite:

Večeras s početkom u 21 sat u Atriju Sponze predstavit će se dubrovačkoj čitalačkoj publici nova, druga po redu, zbirka pjesama Sebastijana Vukosavića „Gradologija“.

Uz autora knjigu će predstaviti i o njoj govoriti Davor Mojaš, Boris Njavro i Nila Miličić Vukosavić, a u programu sudjeluju i Mali raspjevani Dubrovnik uz maestra Đela Jusića te Trio Ad Libidum.
 
Društvo dubrovačkih pisaca ovom knjigom nastavlja svoj ovogodišnji izdavački niz, te je ovih dana objavilo zbirku pjesama našeg sugrađanina Sebastijana Vukosavića „Gradologija“. Nakon duže pauze od objavljivanja prve zbrke pjesama, naš sugrađanin koga svi bolje znamo kao Sebu, popularnog voditelja u programu HR Radio Dubrovnika, voditelja mnogih priredbi i programa, glazbenika, glumca i što sve ne, ponudio nam je svoje nove pjesme. Knjigu je grafički oblikovao i opremio Nedim Meco, na naslovnoj strani slika je Iva Mihajlovića. U pogovoru ove zbirke Mira Muhoberac je zapisala:
 
Pjesnička zbirka Gradologija hrvatskoga pjesnika, glazbenika, voditelja, spikera i ekonomista, Dubrovčanina Sebastijana Vukosavića, sastavljena od šezde­set i jedne pjesme, snažan je i iskren prinos gradnji pjesničke misli, skladbe stiha, strofe, rime i pjesme te tkanja nadahnuća i znanja Grada i o Gradu iz pozicije insajdera – stanovnika najuže dubrovačke gradske jezgre, ljubitelja i poznavatelja umjetnosti i povijesti, zaljubljenika u Dubrovnik.

Dnevnički i dramski, iskustveno i egzistencijalno napet pjesničko – dramatski luk lucidno je i inteligentno podijeljen u pet egzistencijalnih činova, tvoreći čvrstu i snažnu, nježnu i mudru, zaigranu i refleksivnu, racionalnu i pjevnu, emotivnu i značenjski slojevitu Gradologiju!
 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana