Grad

GRADNJA PROČISTAČA Montiraju se cjevovod, strojarska i elektro oprema

GRADNJA PROČISTAČA Montiraju se cjevovod, strojarska i elektro oprema

Iz Gradske uprave izvijestili su o tijeku radova na izgradnji uređaja za pročišćivanje pitke vode u Komolcu.

-Na gradilištu se radovi odvijaju u skladu s planovima te na više pozicija istovremeno, a izvješće o statusu i tijeku radova na ovom važnom komunalnom projektu gradonačelniku Grada Dubrovnika Matu Frankoviću podnijeli su predstavnici izvođača radova. Završena je izvedba armiranobetonske konstrukcije zgrade, dok je u podrumskoj etaži građevine, nakon provedenih obrtničkih radova, u tijeku montaža strojarske opreme i cjevovoda kako i montaža elektro opreme – ističu iz Grada.

Podsjetimo, u podrumu je glavni cijevni razvod cjelokupnog postrojenja, a paralelno se provodi i tzv. suho funkcionalno ispitivanje ugrađene strojarske opreme te ispitivanje elektro-ormara. U prizemlju građevine obrtnički radovi se primiču kraju dok će se montaži opreme pristupiti već sljedeći tjedan.

-Od ostalih radova izvan glavne građevine pročistača napreduju radovi na izgradnji potpornog zida u dužini 80 metara i visine 4 metra, a koji je preduvjet za ostale radove na području zahvata interne prometnice. Također, izvedeno je i premoštenje obilaznog cjevovoda DN600 milimetara do betonskog vodonosnog kanala u hidrotehničkom tunelu te je započet iskop za postavljanje vanjskog cjevovoda – stoji u obavijesti Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović