Grad

GRAĐANI NEGODUJU Zbog Kineza uklonjeni kontejneri iz Čokolina

GRAĐANI NEGODUJU Zbog Kineza uklonjeni kontejneri iz Čokolina

Djelatnici Čistoće uklonili su kontejnere s glavnih prometnica zbog summita Kina +16 koji će se u Dubrovniku održavati 11. i 12. travnja, a u sklopu kojeg će u Gradu boraviti kineski dužnosnici te premijeri 15 država.

Kontejneri su prebačeni na nove privremene lokacije, među kojima je i Čokolino. No, na tom je području određen dio kontejnera već uklonjen zbog izgradnje nove škole. Građani itekako negoduju. Direktor Čistoće Marko Iveković naglašava da bi volio da su mogli spremnike pomaknuti negdje drugdje. No, morali su strogo pratiti naputke u svrhu stupnja osiguranja.

– Naglašavam kako imamo trostruko jače dežurstvo u popodnevnim satima. Spremnici će u Čokolinu, unatoč njihovom manjem broju, prazniti tri puta tijekom dana, malim vozilima da se ne stvaraju gužve. Dakle, alternativna odlagališta su na puno češćem režimu pražnjenja spremnika i odvoza otpada – rekao je Iveković.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović